NTB_sGEIPDCi_7A

Storseier over Rosenborg

Mees Rijks åpna målkontoen for Vålerenga da Rosenborg ble slått 4-1 i Spania.

Før kampen var Rosenborg ute i egne kanaler og påpekte divisjonsforskjellen mellom lagene, og det var ganske stor forskjell i den første omgangen. I Vålerengas favør.

Trønderne hadde mye ball, men Vålerenga sjokkerte de hvitkledde allerede etter syv spilte minutter.

Magnus Sjøeng har vist ved flere anledninger at han kan slå avgjørende pasninger, og sisteskansen sendte Daniel Håkans alene igjennom mot Rasmus Sandberg. Finnen gjorde alt rett og satte inn 1-0 til Vålerenga.

Nydelig Vålerenga-spill

Rosenborg skapte flere store muligheter foran Vålerenga-målet, men godt keeperspill og oppofrende forsvarere sørga for at Petter Strand kunne doble ledelsen etter halvtimen spilt.

Simen Juklerød fikk ballen midt inne på Rosenborgs halvdel og slo et strålende innlegg. Petter Strand kom løpende inn i boksen fra dypet og heada inn 2-0 på lekkert vis.

To kjappe

Et par minutter senere utligna Markus Henriksen for Rosenborg, men da Mees Rijks stupte inn i press mot Rasmus Sandberg, kunne nederlenderen enkelt sette inn sitt første etter overgangen til Vålerenga.

Mees Rijks åpna målkontoen for Vålerenga i onsdagens treningskamp i Marbella (Foto: Kim Erik Eriksen)

Da dommeren skulle blåse av for halvspilt oppgjør kom Filip Thorvaldsen alene med keeper. Sandberg gjorde en god første inngripen, men Petter Strand var på plass på returen og satte inn sitt andre og Vålerengas fjerde for dagen.

Fire bytter

Rosenborg skapte en og annen mulighet i starten av den andre omgangen, men Sjøeng hadde god kontroll på det som kom. Da timen var passert gjorde Geir Bakke fem endringer på laget og fikk brukt hele troppen.

Selv om Alfred Johanssons menn hadde mye ball, var det Vålerenga som scora målene i sola på Atalaya Football Center. Den første av to kamper på spansk jord endte med 4-1-seier til våre kongeblå gutter!