Sterk seier for ungt Vålerenga

Vålerenga - Krasnodar 3-2: Fagermo og Dokken fikk mange gode svar i søndagens kamp. Her er vårt kampreferat.

Dag-Eilev Fagermo, Kenneth Dokken og resten av trenerteamet fikk se mange av unggutta i aksjon i dagens kamp mot Krasnodar. De fikk se at mange klarte seg bra mot russerne.

Det unge Vålerenga-laget startet kampen med høy intensitet. Etter noen innledende minutter der det skjedde lite, kom kampens første Vålerenga-muligheter.

Vålerenga hadde en fin overgangsfikk mange gode svarmulighet etter seks minutter. Odin Thiago Holm satte fart etter et brudd. Ballen endte hos Amin Nouri som skjøt litt svakt med venstrebeinet, og Krasnodars keeper avverget. Minuttet serere driblet Peter Michael seg gjennom russernes forsvar helt fra egen banehalvdel. Han kom til slutt igjennom, men litt skrått på keeper fikk han ikke til en avslutning som sto i stil med dribleraidet, og keeper kunne enkelt avverge igjen.

Mål mot spillets gang

Krasnodar kom på en sjelden visitt etter 19 minutter, da spissen kom til avslutning skrått på Haug. Skuddet gikk via beina på Haug og i mål, og Krasnodar tok dermed ledelsen.

Etter 25 minutter var det farlig foran Haug igjen. Et skudd gikk via ryggen til Skaret og skiftet retning. Haug reddet skuddet mesterlig!

Minuttet senere var det farlig i andre enden av banen igjen. Peter Michael vant ballen og kommer helt alene med keeper. Keeperen kom ut og sto bredt med beina, og Michael forsøkte å sette ballen mellom beina. Keeper klarte akkurat å avverge - en gigantisk mulighet!

God Odin Thiago Holm

Så kom utligningen! Odin Thiago Holm la en god corner etter 33 minutter. Peter Michael dukket opp på bakre stolpe, og traff tverrliggeren - men mål ble det allikevel da Fredrik Holme satte returen i mål. 1-1!

Ousmane Camara slo en fin vegg med Holm fire minutter senere. Han skjøt fra femten meter, men skuddet gikk via ryggen på en russer og like til side for stolpen.

Holm var veldig god og sentral i denne fasen av kampen. Han driblet seg fint igjennom på venstresiden og la inn til Vega som setter ballen rett til side for mål.

Vega gjorde alt riktig ett minutt før pause. Han var sterk og gjorde det enkelt da han holdt forsvarerene unna, driblet seg til en god posisjon, og satte ballen enkelt og sikkert til side for keeper.

Dermed ledet Vålerenga 2-1 til pause!

Camara med kunstmål

Brede Pedersen og Osame Sahraoui kom inn etter pause, og erstattet Ivan Näsberg og Odin Thiago Holm. Andre omgang startet jevnere enn første omgang, da Vålerenga hadde et godt tak på kampen. Haug reddet et frispark fra 18 meter etter 55 minutter, men bortsett fra det holdt våre unggutter godt unna.

Så tok Vålerenga over, og økte ledelsen. Ousmane Camara kombinerte med Peter Michael, og det ble et nærmest kunstnerisk mål da vingen satte ballen forbi keeper. 3-1!

Vålerenga fortsette å føre kampen. Etter 58 minutter skjøt Vega i stolpen, og det var også farlig på returen.

Russerne slo tilbake

Etter 62 minutter slo russerne tilbake. De kom ned til dødlinjen, og innlegget ble satt i mål fra fem meter. Dermed var ledelsen redusert til 3-2 til Vålerenga.

De nærmeste minuttene hadde Krasnodar flere store muligheter til å få utligningen, men våre unge midtstoppere Skaret og Pedersen holdt unna sammen med resten av laget.

Vålerenga var lenge presset i denne fasen av kampen. Først etter 76 minutter kom vi på et nytt angrep. Osame Sahraoui kommer seg rundt på venstresiden, og legger inn. Keeper holdt på å rote det til, men får fistet ballen akkurat over tverrliggeren.

Første nittiminutter

Avslutningen på kampen bar preg av at dette var første hele nittiminutter for de fleste av Vålerenga-spillerne. Beina ble tunge, og det var stort sett Krasnodar som hadde ballen.

Kampen ebbet til slutt ut uten de store hendelsene på tampen.

Vålerenga vant 3-2!