Sterk opphenting på Color Line stadion

Vålerenga lå under 2-0, men en perle fra Jacob Dicko Eng og en heading fra Ivan Näsberg sørga for ett poeng på Sunnmøre.

Etter tre lange uker med landskamper og sommerferie var vi endelig i gang med Eliteserien søndag kveld. Sunnmøre viste seg fra sin beste side med strålende sommersol da Vålerenga jakta sesongens andre borteseier.

Fagermos menn åpna best på Color Line stadion, men det var vertene som fikk kampens første store mulighet. Vålerenga mista ballen på vei fremover, og Aalesund slo kontra på direkten. Sigurd Haugen parkerte våre bakerste menn, men Ivan Näsberg jobba seg tilbake på riktig side og fikk inn en enorm takling.

Stor Vålerenga-sjanse

Vålerenga måtte vente til halvspilt førsteomgang før den første sjansen kom, men den var til gjengjeld stor. Henrik Bjørdal prøvde seg på en avslutning inne i 16-meteren, men ble blokkert. På returen dukka Petter Strand opp og fyrte av, men Sten Grytebust fikk kasta seg så lang han var og gitt til corner.

Petter Strand med en stor mulighet før pause (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Havna under

Tross stort ballinnehav og tilsynelatende god kontroll på kampen havna Vålerenga bakpå  på bortebane nok en gang. Simen Nordli fikk ballen på venstresida og slo et meget presist innlegg inn i boksen. Vertenes toppscorer, Sigrud Haugen steg til værs og heada inn kampens første scoring etter 37 minutters spill.

1-0 sto seg ut omgangen, og Fagermo tok grep allerede fra start i den andre. Aron Dønnum erstatta Taofeek Ismaheel og allerede etter ett minutt burde det stått 1-1.

Snytt for straffe

Vegar Eggen Hedenstad kom rundt på høyresida og fikk slått et godt innlegg. Henrik Bjørdal var på full fart inn i boksen, men ble holdt i trøya da han skulle kaste seg frem for å heade. Sunnmøringen ble såpass forstyrret at avslutninga gikk utenfor målet, og Vålerenga ble helt klart snytt for straffe.

En solid gjeng hadde tatt turen til Ålesund for å støtte gutta (Foto: VIF Media)

Gutta skapte store sjanser i jakta på utligning, men det var vertene som igjen fant veien til nettmaskene først. Torbjørn Kallevåg vant ballen rundt midtstreken og fikk gå nærmest alene inn i 16-meteren og fyre. Et skudd fra forholdsvis skrå vinkel snek seg forbi Kjetil Haug til 2-0 med 25 minutter igjen.

Sjansesbonanza ga uttelling

Det skulle ikke stå på sjanseskapingen etter pause, for Vålerenga hadde flust av muligheter til å redusere på Color Line. Sten Grytebust var dog i det umulig hjørnet og reddet den ene avslutninga etter den andre helt til innbytter Jacob Dicko Eng stjal showet.

Unggutten dro seg innover i banen og fyrte av et prosjektil fra kanten av 16-meteren. Ballen hadde en perfekt bue og suste inn i det lengste hjørne. Opphentinga var i gang, og det tok ikke lang tid før utligninga var et faktum.

Näsberg sikra ett poeng

Like før slutt steg nemlig Ivan Näsberg til værs etter en corner og heada inn 2-2. Det var et meget fortjent poeng og burde kanskje også vært to til. Gutta kjempa helt inn og tar med seg ett viktig poeng tilbake til hovedstaden.

Ny kamp venter allerede om tre dager når Brumunddal er verter i cupens andre runde, før Odd gjester Intility Arena søndag om ei uke.