Sterk borteseier i Drammen

Henrik Bjørdal og Christian Borchgrevink sørga for tre viktige poeng i kampen om medalje.

Ni tap på de elleve siste forsøkene borte mot Strømsgodset var fasit før søndagens hovedkamp, men det var lite som tydet på at gutta var skremt av den statistikken. Vålerenga styrte det som var en intens og tempofylt innledning på kampen, og allerede etter kvarteret spilt sto det 1-0 til Fagermos menn.

Tredje for året

Herolind Shala kom seg høyt i banen og fikk lagt inn i boksen til Vidar Örn Kjartansson. Spissen skøyt mot mål, men ballen endret retning i et Strømsgodset-bein og havna på bakre stolpe. Der dukket Henrik Bjørdal opp og satte inn sitt tredje mål for Vålerenga etter overgangen fra Belgia.

Henrik Bjørdal jubler for sin tredje scoring for året i søndagens kamp mot Strømsgodset (Foto: Fredrik Hagen / NTB)

Store muligheter begge veier

En drøy halvtime ut i oppgjøret var Aron Dønnum svært nære ved å øke ledelsen, men Viljar Myhra fikk vist hvorfor han er keeperen i Elitserien med flest redninger. Et rapt skudd fra sekstenmeteren hadde god retning, men sisteskansen fikk kasta seg ned og slått til corner.

Like etter kom Strømsgodset til sin første mulighet i kampen, men Kristoffer Klaesson vartet opp med en rask reaksjonsredning da Valdimar Thor Ingimundarson banka til fra tolv meter.

Fem minutter før pause kom Moses Mawa til en gigantmulighet alene med Klaesson, men spissen fra Oslo blåste ballen over fra kloss hold. Hjemmelaget spilte seg mer inn i kampen utover i omgangen, men Vålerenga holdt dem på trygg avstand og tok med seg ledelse inn til pause.

Solid forsvarsarbeid

Dag-Eilev Fagermo ønsket seg mer spill på kant etter hvilen, men det var Strømsgodset som hadde mest ball i innledninga uten at det ble skapt allverden.

Det tok en halvtime før sjefen fikk det som han ville, men da ble det også full uttelling. Aron Dønnum mottok ballen på kanten, dro seg innover i banen og som så mange ganger før kom Christian Borchgrevink i full fart bakfra. Backen banka til fra skrått hold og økte ledelsen til 2-0 med sin første scoring for sesongen.

Se Intervju med Borchgrevink og Näsberg nederst i saken.

Borchgrevink gratuleres etter sin første scoring for sesongen (Foto: Fredrik Hagen / NTB)

Mesterlig av Klaesson

Ti minutter før slutt kom innbytter Kristoffer Tokstad til en meget stor mulighet for Strømsgodset, men navnebror Klaesson vartet nok en gang opp med en solid redning og hindret drammenserne redusering.

I andre enden måtte også Myhra i aksjon da Odin Thiago Holm prøvde skuddfoten. Unggutten har vært veldig god for rekruttlaget den siste tiden, og viste seg frem da han ble byttet inn 12 minutter før slutt.

Vålerenga var nærmere 3-0 enn Strømsgodset var redusering mot slutten, og da dommer Kai Erik Steen blåste av for fulltid var det tre fortjente, og viktige poeng som kunne innkasseres.

Gutta fra hovedstaden er for alvor med i kampen om medalje, og neste søndag venter tabellnabo Odd på Intility Arena.