Stefan Strandberg er tilbake!

Norges midtstopperkjempe skal igjen ikle seg kongeblått.

Annonse:

Stefan Strandberg vender tilbake til Vålerenga etter mange år som utenlandsproff. Stopperkjempen og Norges visekaptein har signert en avtale som strekker ut 2024, og er spilleklar allerede til søndagens kamp mot Aalesund.

32-åringen har har spilt 59 kamper i kongeblått og står med to scoringer. Ti år senere, og med både russisk, tysk og italienske eventyr bak seg, gleder han seg til å endre statistikken.

- Jeg har ekstremt sterke følelser for Vålerenga. Jeg har vært her før og vet hva som bor i klubben. Potensialet er enorm, med Oslo som hovedstad, interessen som er rundt, supporterne, stadion og treningsfasilitetene. Jeg tror det er mye vi kan utrette på de årene jeg skal være her, sier Strandberg. 


Sportssjef Joacim Jonsson har jobbet i flere måneder med å få Strandberg til klubben, og er naturligvis veldig fornøyd med å få stopperen på plass.

- Stefan er sjef i Norges midtforsvar og er den beste stopperen i Eliteserien, det er klart man er fornøyd da, smiler svensken og legger til:

- Vi har snakket om at vi skal få inn både rutine og lederskap, og da finnes det vel knapt nok noen som passer beskrivelsen bedre enn det Stefan gjør.

Strandbergs kontrakt med italienske Salernitana ble avslutta i juni, men han har holdt formen ved like på Marbella Football Center. Nå ser han frem til å bidra i kongeblått til det han mener er en svært talentfull gruppe.  

- Jeg har holdt meg i gang i sommer, men det blir ikke det samme som å trene med et lag eller spiller kamper, så folk får gi meg litt tid i starten. Min beste egenskap er å gjøre de rundt meg bedre, at de elleve som er utpå der samlet sett skal bli bedre enn om jeg ikke var der. Det er det jeg skal bidra med, sier han. 

Nettopp det er Dag-Eilev Fagermo også klar på. I Stefan får han og Vålerenga inn en leder som skal bidra med rutine og erfaring. 

- Jeg har hatt gode samtaler med Stefan og det gjør meg veldig trygg på at han har sulten som skal til for å være med å ta Vålerenga til toppen. Den kulturen han representerer trenger Norges mest talentfulle spillerstall, sier sjefen. 

Vi ønsker Stefan hjertelig velkommen tilbake! 

Annonse fra Eliteserien: