Sportslig ledelse i Vålerenga komplett

Vålerenga har ansatt Jørgen Ingebrigtsen som sportslig leder og Lars Tjærnås som sjefsspeider.

Annonse:

Vålerengas sportslige ledelse er nå komplett etter at Jørgen Ingebrigtsen rykker opp som sportslig leder i klubben. Første grep er allerede tatt når Ingebrigtsen nå ansetter Lars Tjærnås som sjefsspeider. 

Tenker langsiktig

Ingebrigtsen har vært sportslig administrator i Vålerenga denne sesongen, og vil ved siden av det sportslig administrative ansvaret, lede arbeidet med spillerlogistikk, herunder også være lederen til Tjærnås. 

–En viktig del av jobben med spillerlogistikk er å være til stede der vi skal rekruttere nye spillere. Spesielt lokalt, men også nasjonalt og utenfor landets grenser. Lars har mye erfaring både som scout og trener, og har i tillegg vært i Vålerenga tidligere. Det å få han inn i klubben vil bidra til å styrke teamet, sier Ingebrigtsen. 

Saken fortsetter under bildet. 

Lars Tjærnås hives opp i luften av Vålerenga-spillerne etter 3-3 mot Besiktas (FOTO: Gorm Kallestad, NTB Pluss)
Lars Tjærnås hives opp i luften av Vålerenga-spillerne etter 3-3 mot Besiktas (FOTO: Gorm Kallestad, NTB Pluss)

Tjærnås kommer fra tilsvarende stilling i Brann og har lang fartstid i norsk fotball, blant annet som trener i Vålerenga da laget vant cupen i 1997, samt under «Mirakelet i Istanbul» i 1998 der Vålerenga avanserte til kvartfinalen i Cupvinnercupen på bekostning av Besiktas. 

Ingebrigtsen rapporterer til hovedtrener Ronny Deila på det fotballfaglige, og til Espeseth på det administrative. Deila skal fortsatt ha det øverste operative og sportslige ansvaret. 

– I løpet av 2017 har klubben jobbet tett og systematisk med organisasjonsutvikling og planlegging av hvordan sportslig ledelse skulle sys sammen. Vi er derfor svært glade for at vi i dag kan presentere en fremtidsrettet og svært god plattform for vårt videre arbeid, sier daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth.

Saken fortsetter under bildet. 

Jørgen Ingebrigtsen rykker opp som sportslig leder i Vålerenga (Foto: Digitalsport)
Jørgen Ingebrigtsen rykker opp som sportslig leder i Vålerenga (Foto: Digitalsport)

Etablerer speiderapparat 

En viktig oppgave for Jørgen Ingebrigtsen blir å etablere et speiderapparat som gjør at klubben får tilstrekkelig informasjon om aktuelle spillere i inn- og utland. Dette apparatet vil bli ledet av Lars Tjærnås, og sammen med Ingebrigtsen skal de sørge for en optimal spillerlogistikk. 

Både Ingebrigtsen og Tjærnås tiltrer sine stillinger inneværende uke, og vil fortsette grunnarbeidet som allerede er lagt med tanke på spillerlogistikk inn mot 2018-sesongen.

Vålerenga ønsker Lars Tjærnås velkommen hjem til Vålerenga, og gratulerer samtidig Jørgen Ingebrigtsen med sin nye rolle!

Annonse fra Obos-ligaen: