Solid bortekamp av Vålerenga

Hovedstadens krigere var nærmest seieren, men det endte 0-0 på Nordmøre.

Annonse:

Vålerenga åpna best i den 9. Eliteserierunden på Kristiansund stadion søndag kveld. Det første kvarteret var forholdsvis tett og jevnt, men da Fagermos menn skrudde opp tempoet kom det tre store sjanser på rappen. 

Først testa Christian Borchgrevink skuddfoten fra drøye 20 meter, før Bård Finne fulgte etter, men begge forsøkene ble redda av vertens sisteskanse. 

Annulert scoring

Etter 19 minutter satte Matthias Vilhjalmsson ballen i nettet etter en corner, men dommer Mohammad Usman Aslam annulerte målet for en forseelse inne i boksen. Angivelig skal Samuel Adekugbe ha satt opp et sperretrekk som Aslam mente var for tøft. 

Saken fortsetter under bildet. 

Dag-Eilev Fagermo var fornøyd med det han så av sine gutter i førsteomgang (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)
Dag-Eilev Fagermo var fornøyd med det han så av sine gutter i førsteomgang (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

Vålerenga hadde god kontroll bakover og kjørte kampen utover i omgangen, men målene lot vente på seg. Eliteseriens toppscorer Amahl Pellegrino ble godt passet på av Christian Borchgrevink, som var overalt på høyresiden den første omgangen. 

Første KBK-sjanse

Kristoffer Klaesson var tilbake i Vålerenga-målet etter det røde kortet han fikk mot Mjøndalen, og etter 40 minutter viste han klasse da han reddet et skuddforsøk fra vertens Andreas Hopmark. 

Midtbanespilleren sto bak hjemmelagets første mulighet da han fyrte av fra 18 meter, men Vålerengas sisteskanse kastet seg så lang han var og hindra scoring. 

Saken fortsetter under bildet. 

Klaesson med en meget god redning mot KBK (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)
Klaesson med en meget god redning mot KBK (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

På overtid i den første omgangen fikk Sondre Sørli en bra mulighet til å sende hjemmelaget i føringen, men avslutninga fra angrepsspilleren gikk over fra tre meter. 

- Vi er kanskje et knepp bedre enn Kristiansund, men vi har mer å gå på, sa Christian Borchgrevink til Eurosport før han gikk inn garderoben etter halvspilt kamp. 

Giftige på dødball

Vålerenga har vært veldig gode på dødball i hele år, og mot Kristiansund var Dokkens disipler nok en gang presise i avleveringene.

Det var smått utrolig at laget ikke tok ledelsen på corner etter 56 minutter, men både Aron Dønnum og Matthias Vilhjalmsson bommet på ballen da den ble liggende på rundt fire meter. 

Hjemmelaget var heller ikke ufarlige etter hvilen, men den største muligheten kom først ti minutter før slutt. Amin Askar sto helt alene på femmeteren, men volleyforsøket fra innbytteren gikk himmelhøyt over målet til Klaesson. 

Solid defensivt

Ivan Näsberg har hatt en meget god sesong for Vålerenga så langt, og mot KBK var midtstopperen igjen stor. På tampen av oppgjøret kastet han seg foran Amahl Pellegrino og hindra Eliteseriens toppscorer ny nettkjenning. 

Fagermo avslutta kampen med unggutta Osame Sahraoui og Odin Thiago Holm på banen, men selv om Vålerenga var det beste laget på Kristiansund stadion endte det med uavgjort og ett poeng til hvert av lagene. 

Se høydepunkter her: 


Neste kamp for Vålerenga er oppgjøret mot Strømsgodset på Intility Arena, søndag 26. juli klokka 18.00. 

Asset 1 Asset 2
13
Klaesson


2
Borchgrevink
3
Lædre Bjørdal
Substituted out 90'
22
Näsberg
25
Adekugbe


8
Lekven
Substituted out 64'
14
Oldrup Jensen
6
Shala
Substituted out 84'


9
Dønnum
10
Vilhjálmsson
11
Finne
Substituted out 64'
Innbyttere
1
Haug
31
Skaret
15
Holm
Substituted in 84'
23
Horn Myhre
Substituted in 90'
26
Sahraoui
Substituted in 64'
20
Stokke
Substituted in 64'
7
Vega
Innbyttere
  • 1
    Haug
  • 31
    Skaret
  • 15
    Holm
    Substituted in 84'
  • 23
    Horn Myhre
    Substituted in 90'
  • 26
    Sahraoui
    Substituted in 64'
  • 20
    Stokke
    Substituted in 64'
  • 7
    Vega

Annonse fra Obos-ligaen: