Slik jobber Vålerengas scout

MARBELLA: Igor Aase er A-lagets scout og analysesjef og mannen som reiser ut for å se på aktuelle spillere til Vålerenga.

Annonse:


Titt og ofte reiser Igor Aase på tur, både innenlands og utenlands for å kikke på aktuelle spillere til Vålerenga. 

Samtaler med agenter og firma som fører statistikk, samt timesvis med kamper på datamaskinen er ting han gjør fra kontoret på Valle. Det å se kamper live og å ha de første samtalene med aktuelle spillere, må han naturligvis reise for å ta seg av.

- Det å være scout ligger vel litt i ordet, Jeg er teamets mann som er ute og ser på spillere, i tillegg til at jeg sitter på Valle og har oversikt over hvem som kan være aktuelle og dermed potensielt nye Vålerenga-spillere, sier Igor Aase.

Prøvespiller Omarsson på vei til sin første Vålerenga-trening (Foto: VIF Media)
Prøvespiller Omarsson på vei til sin første Vålerenga-trening (Foto: VIF Media)

Den viktigste oppgaven han har er naturligvis å finne spillere som passer inn i både spillestilen og kulturen i klubben.

- Vi ser på spillere som kan tilføre oss noe, og det går på flere ting. Både ferdigheter, mentale ting og hvordan de passer inn i miljøet vårt. Ronny kommer jo med sine ønsker om hva han vil se, og da blir jobben vår å finne de rette typene, sier Aase.

Troppen befinner seg på Marbella, og med seg på tur har de tre prøvespillere. Det siste tilskuddet, Orri Sigurdur Omarsson, ankom Oslo søndag kveld, og skal vise seg frem for trenerne den kommende uken.

Aase er den som har vært på Island og sett spilleren flest ganger.

- Orri er født i 1995, er fra Island og spiller stopper. Vi har fulgt han en liten stund, og nå fikk vi muligheten til å ta han med oss på treningsleir i en uke. Det er for tidlig å si noe etter kun to økter, så både han og de to andre skal få bruke tiden her nede til å vise seg frem, avslutter Aase.

I tillegg til Omarsson, er som kjent også Razak Nuhu (venstreback) og Chidera Ejike (kant) med til Marbella.

Se intervjuet med Igor Aase øverst i saken.

Annonse fra Obos-ligaen: