Neste motstander: Slavia Praha

Atlantic Cup fortsetter! Gruppeleder Vålerenga spiller mot Slavia Praha tirsdag kveld. Vi har tatt en kikk på denne høstens Champions League-deltager.

Annonse:

Tirsdag 4. februar møter vi SK Slavia Praha i Atlantic Cup i Portugal. Det er ingen tvil om at dette laget blir en fin utfordring for våre gutter.

Vi har aldri spilt mot dem før, så la oss se litt på laget fra Tjekkia.

Atlantic Cup

Slavia Praha spilte 3-3 i det første oppgjøret i Atlantic Cup mot David Nielsens AGF Aarhus. Danskene avgjorde på straffer, og dermed står danskene med to poeng og tsjekkerne med ett etter første kamp. Vålerenga leder gruppen med sine tre poeng etter seieren mot Häcken.

Danskene ledet kampen hele veien, men Slavia Praha kom tilbake og sikret ett poeng etter scoringer av Petar Musa (2) og Lukas Provod.

Mange meritter

Som navnet antyder kommer de fra Praha. Klubben ble dannet i 1892 som sykkelklubb og startet med fotball i 1896. De har vunnet den tjekkiske serien 19 ganger og fem av mesterskapene kom etter at den tjekkiske ligaen fant sin nåværende form i 1992.

De spiller kampene sine på Sinobo Stadium som tar 21.000 tilskuere og hovedrivalen til klubben er ikke uventet Sparta Praha.

Champions League

Internasjonalt spilte de seg fram til semifinale i UEFA-cupen i 1995-96 og de har kommet til gruppespillet i Champions League to ganger. Først i 2007-08 og de spilte gruppespill nå i høst.
De har aldri kommet videre fra gruppespillet og de kunne nok vært heldigere med trekningen, for motstanderne i høst ble størrelser som Barcelona, Borussia Dortmund og

Inter Milan. De endte sist i gruppa med to poeng etter uavgjort borte mot både Inter Milan og Barcelona.

Spillere

Slvaia Praha mønstrer en tropp stort sett bestående av tsjekkiske spillere:

slavia praha tropp
Slavia Prahas tropp til Atlantic Cup

Kampen vises hos Nettavisen/Direktesport, vi følger også kampen tett på Twitter og har bred dekning rundt Atlantic Cup i øvrige kanaler.

Kampen spilles på Estádio Algarve, og avspark er tirsdag kl. 21 norsk tid.

Annonse fra Eliteserien: