Skal skape morgendagens A-lagsspillere

Øystein Sanden skal lede juniorteamet de neste årene.

Annonse:

Øystein Sanden fra Bø i Telemark har, tross sin unge alder, flere år bak seg som hovedtrener for A-laget til Skarphedin, men også fra jobben som juniortrener i Odd.

29-åringen kjenner godt til 4-3-3-systemet til Dag-Eilev Fagermo fra tiden i Skien, og nå gleder han seg veldig til å ta fatt på jobben i Norges beste akademi. 

- Det føles veldig stort å være her, og jeg er stolt over den muligheten jeg har fått, sier han om jobben som trener i U-avdelinga og fortsetter: 

- Jeg har fulgt Fagermo tett de siste årene, og måten han ønsker å spille fotball på, og når klubben ringer og spør om jeg har lyst til å være med rundt Vålerenga 2, er det ikke så veldig mye å tenke på.  

Tydelig trener

Et av utviklingsavdelingens viktigste mål er å få frem den neste Ivan, Osame, Klaesson med flere, og det er noe han selv også er svært opptatt av når han nå tar over skuta etter Tommy Berntsen. 

- Vi skal skape moderne 4-3-3-spillere som blir gode nok for A-laget. I tillegg er det selvsagt viktig å holde plassen i PostNord-ligaen - som er en viktig utviklingsarena, sier han. 

Saken fortsetter under bildet. 

Øystein Sanden skal trene Vålerenga 2 i PostNord-ligaen i 2021, hvor Brage Skaret var kaptein i fjor (Foto: Morten M. Larød)
Øystein Sanden skal trene Vålerenga 2 i PostNord-ligaen i 2021, hvor Brage Skaret var kaptein i fjor (Foto: Morten M. Larød)

Sanden og resten av trenerapparatet rundt våre unge utfordrere er allerede godt i gang med planleggingen av 2021-sesongen, og kompetansen som er i Vålerenga er noe som har imponert han fra dag 1. 

- Jeg er en tydelig og direkte trener som ønsker å bruke de styrkene som er i teamet. Det er en vanvittig kompetanse i utviklingsavdelinga som jeg kun har fått sett overflaten av, sier han. 

Saken fortsetter under bildet. 

Flinke David Ribeiro får ny makker i U-avdelinga (Foto Vålerenga Media)
Flinke David Ribeiro får ny makker i U-avdelinga (Foto Vålerenga Media)

I tråd med spillmodell

Vålerengas nyansatte utviklingssjef, Thomas Hafstad er godt fornøyd med å ha fått på plass Sanden som trener sammen med David Ribeiro og føler seg trygg på de som skal få frem våre neste A-lagsspillere.

- Hovedmålet vårt med utviklingsavdelingen er å utdanne gode fotballspillere med gode basisferdigheter, men i tillegg også få frem spillere som kan prege morgendagens fotball. U-avdelingens spillmodell er under kontinuerlig modernisering, selv om den ligger tett opp mot den nåværende A-lagsmodellen, sier Hafstad og fortsetter: 

- Øystein er scoutet inn for å komplimentere vårt ellers utmerkede team på rekruttlaget. Med han på plass, sammen med portugisiske og godt skolerte David Ribeiro, ser vi for oss gode forhold for utvikle våre neste toppspillere, avslutter han. 

Se intervjuet med U-avdelingens nye trener i videoen under: 


Annonse fra Obos-ligaen: