Skal rendyrkes i rollen som toppspillerutvikler

Trond Fredriksen går inn i ny rolle fra nyttår.

Annonse:

Trond Fredriksen ble ansatt som toppspillerutvikler i Vålerenga, men i sitt første år i klubben har sunnmøringen fungert som assistenttrener på A-laget. Nå blir rollen hans rendyrket, og det er noe han ser frem til. 

- Vålerenga er en stor klubb med et stort nedslagsfelt, og har veldig mange spennende unggutter. Ikke bare de som er 17-18 år, men også gutter i A-stallen på to-tre og tyve som har lyst til å bli gode. Disse fortjener en bedre oppfølging enn det vi har klart å gi dem i hverdagen i år, sier Fredriksen og fortsetter: 

- Med rollen som toppspillerutvikler vil jeg få muligheten til å jobbe enda tettere med enkeltspillere i hverdagen. Ikke bare på feltet, men også med analyse og videogjennomgang etter trening og kamp, sier han. 

Vålerenga har Norges beste akademi, og står med fem stjerner i akademiklassifiseringen. For at klubben fortsatt skal stå med toppscore, noe som er nedfelt fra styret sin side, er jobben som toppspillerutvikler svært viktig. 

- Hvis vi ikke har noen i den rollen mister vi en stjerne i klassifiseringen, og vil ikke lenger være det beste akademiet i landet. At Trond nå går inn som en ren toppspillerutvikler er veldig bra for oss, sier Dag-Eilev Fagermo og utdyper: 

- Trond er veldig flink inn mot enkeltspillere. Han har i praksis gjort mye av den jobben allerede, men vi har ikke klart å gjøre det nok fordi vi har vært for få i apparatet. Nå får vi rendyrket han mer i den rollen, og kan følge opp spillerne bedre i hverdagen, avslutter han. 

Foto: Morten M. Larød/Sportfoto

Annonse fra Obos-ligaen: