Sjøeng med ny langtidskontrakt!

Magnus Smelhus Sjøeng er Vålerenga-gutt ut 2026!

Annonse:


Da Kjetil Haug ble solgt til fransk fotball tok Magnus Smelhus Sjøeng over plassen som Vålerengas førstekeeper. Fra første kamp har unggutten imponert mellom stengene, og nå signerer han en langtidskontrakt med klubben han har vært i siden 2016.  

- Det er utrolig moro å få denne tilliten. Nå kan jeg senke skuldrene litt og gå ut på banen og spre den tryggheten til resten av laget, sier Sjøeng og fortsetter: 

- Sesongen i år har gått veldig fort. Den starta i 2. divisjon, hvor jeg for så vidt gjorde det ganske bra, og så stakk Kjetil og jeg fikk stå kamper i Eliteserien. Det gikk over all forventning, sier han ydmykt. 

U21-debut og medaljer

I tillegg til Eliteseriedebut har unggutten også fått sine første turer med U21-landslaget, og drømmer om store ting med Vålerenga.

- Ut dette året er ambisjonen å sikre Europa-plassen slik at vi får muligheten til å spille ute på kontinentet i 2023. Og hvis jeg skal tenke på neste år, så er selvfølgelig drømmen å ta medalje med Vålerenga. 

Mangeårig keepertrener i klubben, Gjermund Østby er imponert over det eleven har gjort mellom stengene i år, og veldig glad for at han velger å skrive ny kontrakt med Vålerenga.  

- Jeg er fantastisk fornøyd og glad på både Vålerenga og Magnus sine vegne. Siden dag én har jeg sagt at vi har veldig stor tro på at han kan bli ordentlig god, og det han har vist så langt i kampene han har spilt i Eliteserien tyder på nettopp det, sier Østby og legger til: 

- Han er en rolig og fin type som har taklet rollen som førstekeeper veldig bra, samtidig som at han har mye å gå på enda. Han kommer med andre ord til å utvikle seg enda mer, så dette blir bra det, smiler keepertreneren. 

Viktig for klubben

Dag-Eilev Fagermo har vist tidligere at han er en trener som satser på unge og uerfarne keepere og lykkes med det. Kristoffer Klaesson var i samme posisjon som Sjøeng, og nå er han i Premier League. 

- Jeg er veldig glad for at vi kan forlenge med de største talentene våre. Det viser at den tilliten vi gir betyr mye for dem og at de vil være i Vålerenga. Det igjen betyr naturligvis mye for oss trenere, avslutter han. 

Se video øverst i saken.  

Toppfoto: Ane Frøsaker/@grabthemomentphoto

Annonse fra Obos-ligaen: