- Setter ting i perspektiv

Vålerenga besøkte Sunnaas sykehus onsdag ettermiddag, og møtet med pasientene gjorde sterkt inntrykk på spillerne våre.

Annonse:

Etter onsdagens trening i Vallhall gikk turen til Nesodden og Sunnaas sykehus for seks av Vålerengas spillere. 

Klinikkoverlege Frank Becker ga en kort omvisning og fortalte litt om sykehuset, før spillerne fikk møte flere av pasientene på de ulike avdelingene. Historiene de ble fortalt gikk sterkt inn på samtlige.

- Det er en veldig positiv energi her, og mange flotte mennesker. Det er noen virkelig sterke historier, men de viser en enorm vilje til å komme seg videre, og til å ha det gøy sammen, sier Markus Nakkim og legger til: 

- Vi får satt ting litt i perspektiv. En lyskestrekk eller annen skade som vi kan se på som alvorlig for vår karriere eller sesong, blir ganske mye mindre sammenlignet med det disse går gjennom. 

De ansatte ved sykehuset hadde lagt opp til konkurranser mellom spillere og pasienter, og Mohammed Abdellaoue sa det presist: 

- Vi fikk skikkelig juling! 

Det trenes utallige timer på Sunnaas, og selv med bare et ben eller lammelser i deler av kroppen var pasientene både først opp klatreveggen og best på rullestolkjøring. 

Henrik Kjelsrud Johansen var førstemann ut i veggen, og i konkurranse med Marius (en av pasientene), hadde han lite å stille opp med. 

- Jeg var helt sjanseløs både i rullestolkjøringa og i klatreveggen, så jeg har nok mye å gå på, sier spissen og legger til: 

- Man setter pris på det man har når man hører disse historiene. Jeg syns det er utrolig imponerende å se hvor positive og blide de er her, tross en vanskelig situasjon, avslutter han. 

Se video fra besøket i vinduet under


Annonse fra Obos-ligaen: