Sesongkort: Vi justerer billettordningen

Så langt har 789 av 1792 private sesongkortholdere fått billett til Vålerengas eliteseriekamper. Med 8 av 15 hjemmekamper igjen tas grep for å tilby billett til de 1003 som ikke har fått billett.

Annonse:

Nå vil de som ikke har fått billett i kraft av sitt sesongkort prioriteres når loddtrekningen er gjort.

- Vi har daglige tilbakemeldinger fra sesongkortholdere som ikke har fått sett Vålerenga enda i år, og nå har vi endelig fått satt av tid til å sørge for at det er bare disse som tilbys billett de neste kampene, sier Morten Nydal, som er ansvarlig for publikum i Vålerenga.

Frem til nå har alle sesongkortholdere hatt like stor mulighet til å bli trukket ut, uansett om de har vært inne tidligere eller ikke.

- Vi valgte det slik fra kamp nummer en av to grunner: Den viktigste var at det var den minst tidkrevende måten å gjøre det på. Vi har vært permittert, og arbeidsmengden måtte minimeres av den grunn. Den andre grunnen var at det ble oppfattet som en fin ting at man kan være heldig flere ganger, sier Nydal.

Mer rettferdig

Første august var administrasjonen tilbake i full jobb, og det har blitt tydeligere og tydeligere at ordningen oppfattes urettferdig - særlig hos de som ennå ikke har flaksen med seg.

- En vilkårlig trekning er jo ikke rettferdig, den er tilfeldig! Vi forstår at ordningen oppfattes som en urett hos de som ikke har fått billett. Nå tar vi grep, og besørger en mer rettferdig fordeling, sier Nydal.

Man har erfart at det er noen gjengangere blant sesongkortholderne som er invitert med av andre. I tillegg til flaks har det altså vist seg å være en fordel å være populær blant andre sesongkortholdere.

- Nå er det, også i Vålerenga, absolutt tillatt å være populær sosialt! Men nå skal vi sette fokus på de som ikke har vært på kamp ennå - og gi alle de en større sjanse for billett, sier Nydal.

En billett per invitasjon

Vi tester også ut en endring til, for å sikre oss at KUN de som ikke har fått billett ennå, får billett-tilbud.

- Vi tar bort muligheten for å invitere med seg en sesongkortinnehaver til neste kamp, selv om dette absolutt har vært en suksess - da de fleste liker best å se fotball sammen med de man vanligvis ser fotball sammen med. Men vi velger å teste det motsatte nå, basert på en rekke tilbakemeldinger om at ordningen oppfattes som urettferdig. Vi gjør dog unntak for barn som trekkes ut, og handicappede og andre som er avhengig av ledsager. sier Nydal.

Vi minner om at selv om du går aleine til kamp, går du aldri aleine i Vålerenga. De 199 andre som kommer har du garantert noe til felles med!

Ikke alle kan eller vil

Av de 1003 som ikke har fått billett enda, er det faktisk mange som har avslått muligheten til billett.

- Det er tre kategorier her. Det finnes særlig blant stående, syngende supportere en del som har takket nei fordi de vil vente med å gå på kamp igjen, til Supportertribunen kan levere en mer normal støtte enn det som er mulig med dagens avstandsregler og antallbegrensninger. Den andre kategorien er de som det rett og slett ikke har passet for på aktuell dato. Den siste kategorien er sesongkortholdere som holder seg unna fordi de risikerer alvorlig sykdom eller død om de får covid-19, forklarer Nydal.

I tillegg er det en del som rett og slett ikke mottar billettinvitasjonene.

- Mange har enten feil e-postadresse, eller har ikke hatt registrert e-postadresse i det hele tatt. Vi har tatt oss bryderiet med å ringe opp mange av de som ikke svarer på invitasjonene, men har ikke hatt kapasitet til å kontakte alle. Ikke alle svarer om vi ringer heller, forklarer Nydal.

Denne uken har mange fått på plass riktig e-post, etter en sms-utsending fra klubben.

- Over hundre sesongkortholdere har fått på plass riktig e-postadresse nå, etter et par dager med utsending, kontakt og registrering. Disse er i praksis langt nærmere billett nå enn for en uke siden, i og med at vi primært kontakter alle per e-post, sier Nydal.

Mistenker du at du ikke har rett e-postadresse registrert? Kanskje du har skiftet jobb og e-postadresse siden du registrerte din Ticketmaster-konto? Send e-post til [email protected] med navn, tlf og ønsket e-post - så sjekker vi om alt stemmer!

Trekning på fredag

Neste hjemmekamp er mot Brann søndag 13. september kl. 20:00. Trekningen skjer fredag denne uken, med svarfrist på tirsdag kl. 11 i kampuken.

- Vi trekker som vanlig ved å benytte indekseringsfunksjonen i Excel, som gir alle sesongkortene et tilfeldig tall mellom 1 og 1972. Så sorterer vi disse, men til forskjell fra før sorterer vi først etter hvor mange billetter man allerede har fått, så etter nummer i trekningen, forklarer Nydal.

Som tidligere blir det sendt ut både billettinvitasjoner og ventelisteinvitasjoner.

- Vi sender ut et bestemt antall billettinvitasjoner basert på hvor mange billetter vi garantert har tilgjengelig til de som er øverst på listen (95). Til de neste på listen sender vi ut en ventelisteinvitasjon, og disse får billetter etterhvert som det blir plasser ledig. Helt frem til kampstart kan det bli forfall og endringer, sier Nydal.

Invitasjonene sendes ut i løpet av fredag.

Her er harde fakta om billetter så langt:

  • 1048 billetter har gått til sesongkortinnehavere fordelt på 7 hjemmekamper. Det tilsvarer et snitt på 149,7 av 200 billetter per kamp.
  • Fordelingen av 200 billetter er 95 til sesongkortinnehavere, 95 til samarbeidspartnere, og 10 til øvrige gjester. Mange samarbeidspartnerne og ulike aktuelle gjester (styremedlemmer, æresmedlemmer etc.) har avstått fra sine billetter for å gi plass til flest mulig sesongkortinnehavere - i snitt ca. 60 per kamp.
  • Av de 789 som har fått billett knyttet til sesongkortene sine har 597 vært på en kamp, 131 har vært på to kamper, 55 på tre kamper og 6 på fire kamper. Ingen har vært på  fem, seks eller sju kamper.
  • Forrige kamp var benyttelsesgraden av invitasjonen til biletter og venteliste 43 prosent.
  • Alle 1048 billetter er sendt ut basert på loddtrekning. Trekningene er gjennomført med vitner, slik at manipulering av listene ikke er mulig.
  • 35 av 1048 billetter (5 billetter per kamp) er trukket ut blant de som har kommentert på Facebook-post i samarbeide med DNB, de øvrige 1013 billettene er knyttet til hovedtrekningen.
  • De 1972 som er med i trekningen, er de som har kjøpt sesongkort. Ingen typer frikort er med i trekningen.
  • De neste kampene vil vi prioritere kun de som ikke har vært på kamp ennå. De som allerede har fått billett sorteres nederst, og vi tar bort vennebilletten. Ordningen evalueres fortløpende!

Kommentarer og innspill bes sendt til [email protected].

Annonse fra Obos-ligaen: