Sesongens første tap

Etter to strake seire fikk Vålerenga det tøft borte mot Sarpsborg 08 mandag kveld.

På påskens siste dag inviterte Sarpsborg 08 til kamp på en tilnærma fullsatt stadion. Bortelagets nye tribune var fylt til randen av Vålerenga-supportere, men de tilreisende fra Oslo måtte se hjemmelaget ta ledelsen i solskinnet.

Særpingene hadde tidvis en hel motorvei å boltre seg på langs sin høyre side, og det var også der innlegget i forkant av scoringa kom.

Ole Jørgen Halvorsen fant Patrick Mortensen alene på bakre stolpe, og dansken heada inn 1-0 for Geir Bakkes mannskap etter 18 minutters spill.

Aggressivt hjemmelag

Vålerenga fikk knapt låne ballen den første halvtimen, og ble hardt straffa av aggressive Sarpsborg-spillere stort sett over hele linja. Første gang laget fikk låne ballen i mer enn to trekk ble det derimot farlig med en gang.

Sam Johnson kom til Vålerengas første sjanse i mandagens oppgjør mot S08 (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)

Sam Adekugbe og Magnus Lekven kombinerte fint på venstresida og fant Chidera Ejuke i boksen, men venstrekanten fikk ikke avslutta. Det gjorde derimot Sam Johnson, men skuddet fra spissen gikk rett i klypene på Aslak Falch.

Vålerenga kom mer med i kampen det siste kvarteret før pause, men hjemmelaget tok med seg en fortjent ledelse inn i garderoben.

Seiersrekken brutt

Samuel Kari Fridjonsson erstatta Abdisalam Ibrahim fra start i den andre omgangen, og Vålerenga evna å diktere mer av spillet på matta enn tilfellet var før pause.

Dessverre uteble de store sjansene, og det utnytta hjemmelaget seg av. Kvarteret ut i omgangen fikk Jon Helge Tveita drømmetreff fra tyve meter og klinka kula opp i venstre kryss, utagbart for Adam Larsen Kwarasey.

Sarpsborg 08 var farlig nesten hver gang de nærma seg Vålerengas 16-meter, og da Patrick Mortensen satte inn 3-0 i kampens siste spilleminutt var årets første tap definitivt et faktum.

Vi ønsker å takke alle som tok turen til Østfold for å støtte laget i mandagens match. HeldLørdag 7. april er det nye sjanser for tre poeng når vi inviterer til fest mot Strømsgodset på Intility Arena.