Seriestart utsettes til første helgen i mai

Seriestarten i Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen er utsatt til 1. mai-helgen.

Annonse:

Norges Fotballforbund har i samråd med Norsk Toppfotball, Toppfotball Kvinner og Divisjonsforeningen bestemt at seriestarten for samtlige turneringer i toppfotballen utsettes til helgen 1. - 2. mai. 

Dag-Eilev Fagermo er skuffet, men har samtidig forståelse for avgjørelsen.

- Hvis det ikke er på grunn av pandemien, er jeg veldig uenig i at seriestarten utsettes. Det er synd for norsk fotball sin del, selve produktet, cupen og ikke minst for oss som skal spille i Europa. Hvis det utsettes på grunn av pandemien har jeg full forståelse for det, og syns det er helt riktig, sier han og fortsetter: 

- Uansett må vi nå forholde oss til at det er seriestart 2. mai, og legge opp resten av preseason der etter. Det vi mangler nå er treningskamper, og hvis norske lag forsvinner ut av landet for å spille kamper og ikke vi, vil det være konkurransevridende. Da har vi ikke noe valg, da må vi ut også. Det er umoralsk overfor pandemien, men samtidig har vi et ansvar for arbeidsgiveren vår som er Vålerenga, sier han. 

Saken fortsetter under videoen: 


Leder av NFFs konkurranseavdeling, Nils Fiskjetjønn sier følgende om avgjørelsen: 

- Vi har stor forståelse for at i en krevende situasjon med økende smitte i deler av landet at fotballen må være med å redusere reiseaktivitet. Vi utsetter derfor alt seriespill til mai. Dialogen med myndighetene er god, men signalene vi har mottatt går tydelig i en retning om at det er for tidlig å åpne opp. For å skape forutsigbarhet tar derfor fotballen dette nå til etterretning og utsetter oppstarten. Under rådende omstendigheter kommer opprinnelig oppstart for tidlig, sier Fisketjønn.

For å kunne starte opp med et krevende seriespill er man avhengig av tre-fire uker med normal oppkjøring. Medisinsk er det viktig å forberede spillerne på en lang sesong med tett kampprogram, fortsetter han.

Fisketjønn forteller at gjennomføringen av sesongen nå blir mer krevende fordi kampene skal gjennomføres innenfor et kortere tidsintervall.

- Den kommende uken vil en vurdere nærmere detaljene i seriespillet, herunder hvordan sluttspill, kvalifiseringsspill og NM skal kunne gjennomføres, avslutter Fisketjønn.

Annonse fra Eliteserien: