Seriemesteren snudde kampen på tampen

Vålerenga leda 1-0 til det gjensto ti minutter. Da våkna Molde og scora to mål på to minutter.

Søndag kveld var det klart for årets siste kamp og Jonatan Tollås Nations avskjed med kongeblå drakta. Kapteinen vår fikk fortjent hyllest før avspark og gikk rett opp på ØSTBLOKKA for å synge med supporterne da kampen var i gang.

32-åringen fikk se Magnus Sjøeng stoppe Datro Fofana etter tre minutters spill, og da kampuret viste 11 fikk hele Intility Arena noe å juble for.

I ledelsen

Selv om Molde hadde en god del ball innledningsvis lot ikke hjemmelaget seg stresse, og det fikk de betalt for da Amor Layouni runda Mathias Løvik på høyresida.

Med en strøken chip på bakre fant svensken Torgeir Børven inne i boksen, og Vålerengas nummer 9 knuste Martin Linnes i duellen og sendte de kongeblå foran.

Gjestene fra Romsdalen skapte flere brukbare muligheter i løpet av de første 45, men oppofrende forsvarsspill og en god keeper sørga for at Vålerenga gikk til pause med ledelse 1-0.

Børven og gutta jubler for scoring (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Oppofrende forsvarsspill var også melodien etter hvilen, for da Datro Fofana runda Magnus Sjøeng etter timen spilt kasta Henrik Bjørdal seg ned og hindra utligning.

Vålerenga skapte mer de siste 45 enn tilfelle var pause, og etter 73 minutter var Odin Thiago Holm var svært nære å doble ledelsen. Trønderen banka til på direkten og tvang Oscar Pettersen ut i full strekk.

Snudde kampen på to minutter

Molde var egentlig ganske tamme på Intility Arena, men da det gjensto 10 minutter av sesongen 2022 snudde seriemesteren kampen. Først heada Ola Brynhildsen inn 1-1, før Datro Fofana skaffa straffe og satte den inn til 1-2.

Straffe skulle også Vålerenga hatt, men den gang ei. Flere mål ble det ikke på Intility Arena, og årets siste kamp endte med tap og 6. plass i 2022.