Serielederen vant på Intility

Bodø/Glimt stakk av med alle poengene etter 3-1-seieren søndag kveld.

Over 12.000 hadde funnet veien til Intility Arena da Vålerenga fikk besøk av de helgule fra Nord søndag kveld.

Bodø/Glimt var ubeseiret før kampen i hovedstaden, men gutta i kongeblått gikk respektløst til verks mot serielederen. De tre første store sjansene var det Seedy Jatta, Petter Strand og Daniel Håkans som hadde.

Petter Strand setter Nikita Haikin på prøve i søndagens oppgjør på Intility Arena (Foto: Fredrik Varfjell / NTB)

Sistnevnte løp fra hele Glimt-forsvaret og kom alene med Nikita Haikin, men avslutninga med høyre gikk rett i gjestenes sisteskanse.

Uoppmerksom i ett sekund

Da kampen var en halvtime gammel kom omgangens første scoring, og det feil vei.

Et innlegg ble slått på bakre stolpe og Hedenstad tror han har full kontroll på situasjonen. Pellegrino lusket bak ryggen, snappa ballen og spilte ut til en umarkert Faris Pemi som enkelt kunne sette inn 1-0.

Strand og Vetlesen i en av mange dueller (Foto: Fredrik Varfjell / NTB)

Vålerenga hadde en enorm mulighet til å utligne på overtid i den første omgangen, men det presise frisparket fra Hedenstad og avslutninga til Strandberg ble redda på strek.

Se sammendrag av kampen her

Ny i sekken

Der Vålerenga missa i avgjørende øyeblikk, var Bodø/Glimt skummelt effektive. Like etter pause vant gjestene ballen på midten, og Grønbæk var millimeter presis i avleveringa til Amahl Pellegrino.

Venstrekanten til Glimt trilla ballen forbi Magnus Sjøeng og sørga for en tung start på de siste 45.

Amahl Pellegrino satt inn 2-0 til Bodø/Glimt like etter hvilen (Foto: NTB)

Verre skulle det også bli utover i omgangen. Vålerenga slet med å etablere seg inne på Glimts halvdel og da gultrøyene vant ballen gikk det hurtig fremover.

Sørensen satte fart mot Vålerengas mål og kom seg ned til dødlinja. Inne i boksen var det ingen som fulgte Faris Pemi og spissen kunne sette inn sitt andre og gjestenes tredje i kampen.

Ny El-Abdellaoui med eliteseriescoring

Kvarteret før slutt fikk 16 år gamle Filip Thorvaldsen debuten sin i Eliteserien da han erstatta Mohamed Ofkir. Jones El-Abdellaoui debuterte i forrige hjemmekamp, og i kveld fikk han sin første eliteseriescoring da han reduserte til 1-3 like før fulltid.

Eliteseriens suverene serieleder ble dessverre for sterke på Intility Arena og vant 3-1 foran 12018 tilskuere. Avslutningsvis siterer vi Seedy Jatta på vei inn i garderoben:

"Fy faen for noen supportere vi har. De er helt rå selv om vi ikke får det til utpå der. Det er uvurderlig!"