Seieren røyk på overtid

Vålerenga leda 1-0 til det 93. minutt. Så scora hjemmelaget.

Annonse:

Et helt vanvittig bortefølge hadde tatt turen til Hamar for å se gutta i kongeblått jakte sin sjette seier på rad søndag kveld. 

Oppgjøret på Briskeby starta forholdsvis jevnt, men da Amor Layouni putta ballen i mål etter 13 minutter tok det fyr på bortefeltet. Dessverre var feiringa forgjeves da scoringa ble korrekt avblåst for offside. 

Sjøeng med kanonredning

Hjemmelaget var absolutt ikke ufarlig fremover i banen, og etter 37 minutter måtte Magnus Sjøeng i aksjon. Kristian Onsrud fyrte av fra 20 meter og tvang sisteskansen ut i full strekk - en øvelse han gjorde utmerket og hindret vertene scoring. 

Udahl feirer scoring mot Aalesund sist, og kunne feire nok en nettkjenning mot Hamkam (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Udahl feirer scoring mot Aalesund sist, og kunne feire nok en nettkjenning mot Hamkam (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Dommeren la til tre minutter i den første omgangen, og det utnytta Vålerenga til det fulle. Petter Strand snappa en ball midtveis inn på HamKams banehalvdel og lobba Henrik Udahl lekker igjennom.

Spissen viste målteft, chippa kula elegant over Nicholas Hagen og sendte de kongeblå foran etter de første 45. Feiringa foran bortesupporterne i etterkant var verdt turen til Hamar i seg selv. 

Seieren glapp  

Vålerenga var best før pause, og fortsatte i samme stil også etter hvilen. Gutta hadde mye ball på hjemmelagets halvdel og skaffa den ene corneren etter den andre uten at det ble scoring av den grunn. 

Det tok nesten 20 minutter av den andre omgangen før HamKam fikk etablert spill inne på Vålerengas halvdel, men da fikk de også satt inn et visst press.  

Det ble en krig helt inn for gutta i kongeblått, og med fem minutter tillegg var det hjemmelagets tur til å utnytte overtida. 

I det 93. spilleminutt endte en lang ball opp hos Enkerud etter en stuss fra Pedersen. Sjøeng stoppa spissen, men andreballen sparka Oldrup Jensen i ansiktet på Faraas.

I sakte film gikk ballen i en bue over Sjøeng og Zuta på målstreken, som ikke fikk headet unna. En seiersrekke på fem kamper endte dermed på Hamar. 

Nå er det Tromsø i studentfesten på Intility Arena neste søndag. Vi sees hjemme! 

Asset 1 Asset 2
21
Sjøeng


6
Hedenstad
4
Tollås Nation
7
Oldrup Jensen
5
Zuta


8
Bjørdal
15
Holm
24
Strand


11
Layouni
Substituted out 77'
14
Udahl
Substituted out 70'
Goal 45'
10
Sahraoui
Innbyttere
1
Bråtveit
23
Bjarnason
3
Skaret
17
Christensen
16
Emilsen
20
Riisnæs
9
Børven
Substituted in 70'
27
Dicko Eng
Substituted in 77'
19
Jatta
Innbyttere
  • 1
    Bråtveit
  • 23
    Bjarnason
  • 3
    Skaret
  • 17
    Christensen
  • 16
    Emilsen
  • 20
    Riisnæs
  • 9
    Børven
    Substituted in 70'
  • 27
    Dicko Eng
    Substituted in 77'
  • 19
    Jatta

Annonse fra Obos-ligaen: