Seieren glapp på overtid

Vålerenga spilte en meget god kamp mot Odd i Skien lørdag kveld, men seieren glapp i siste minutt.

Da lagene møttes i Oslo i april, ble Aron Dønnum matchvinner med kampens eneste mål to og et halvt minutt på overtid. I Skien utlignet Odd to og et halvt minutt på overtid.

Tverrligger i første

Saken fortsetter under bildet.

Klanen Skien Odd_EH
Vålerengas supportere var fantastiske på Skagerak Arena lørdag. Foto: Eivind Hauger.

Knappe to minutter var spilt da kampens første sjanse kom. Odd var i ferd med å spille seg alene med Adam Larsen Kwarasey, men i siste liten ryddet Ivan Näsberg opp og hindret en gedigen sjanse. Dette var faktisk Odds største mulighet i den første omgangen.

For det handlet om Vålerenga de første 45 minuttene. Laget jaget ballen høyt i banen og stresset Odd til å gjøre enkle feil. Etter flere halvsjanser smalt det etter en drøy halvtime. Først kom Näsberg seg fri på venstrekanten, la inn til Deyver Vega, men avslutninga gikk like utenfor.

Minuttet etter var det Christian Dahle Borchgrevink som kom seg fri på høyresida, la inn hardt langs bakken til Bård Finne som klinka til på direkten. Skuddet smalt i tverrliggeren så den dirret i flere minutter etter. Finne gjorde alt selv like etter dette igjen, men denne gangen gikk skuddet utenfor.

Vålerenga hindret vertene i å komme til avslutninger ved å ligge særdeles kompakt i forsvar, samtidig som laget presset høyt da de var i angrep og stresset Odds spillere. Likevel sto det 0-0 ved pause.

Pangstart

Saken fortsetter under bildet.

Bård Finne mål Odd_Spx
Bård Finne jublet etter målet mot Odd. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Fire minutter ut i den andre omgangen var Näsberg nær ved å sende Vålerenga i ledelsen, men headingen gikk like over mål. Enda nærmere skulle Vålerenga komme fem minutter senere. Mohammed Abu brøt et Odd-angrep, sendte ballen til Aron Dønnum som spilte en fantastisk pasning til Bård Finne og plutselig kom Vålerenga to mot én. Finne la ballen videre til Matthías Vilhjálmsson, men avslutningen ble utrolig nok reddet av Odd-keeper Sondre Rossbach.

Men Vålerenga skulle lykkes. Drøyt minuttet etter spilte Finne vegg med Vilhjálmsson, fikk ballen tilbake, tråklet seg gjennom hele Odd-forsvaret og alene med keeper gjorde han ingen feil. Vålerenga ledet 1-0 og borteseksjonen på Skagerak Arena eksploderte!

Timen var spilt da Finne på egenhånd stjal ballen høyt i banen, avanserte noen meter før han fyrte løs, men nok en gang vartet Rossbach opp med en feberredning. Det var først på de siste 15 minuttene at vertene klarte å sette trykk på et svært godt defensivt organisert Vålerenga.

Utgjort

Spillerne kjempet for livet og ingenting viste det tydeligere enn da Odd kom til en avslutning fra 16 meter hvor både Näsberg og Pierre Kanstrup kastet seg i hockeyblokkering og skuddet gikk til corner. Corneren havnet mitt i feltet, men etter litt flipperspill fikk Vålerenga klarert.  

Larsen Kwarasey hadde en relativt rolig dag på jobben de første 80 minuttene, men måtte for alvor i aksjon da Odd presset Vålerenga langt tilbake i banen i sluttminuttene. Keeperen var høyt og lavt og plukket det ene innlegget etter det andre, og stoppet de skuddene som kom.

Helt til det gjensto halvannet minutt av de fire tilleggsminuttene som ble lagt til. Vålerenga fikk klarert ordentlig og ballen havnet til slutt på 20 meter der Birk Risa klinket ballen i krysset bak en sjanseløs Larsen Kwarasey.

Vålerenga-spillerne knakk sammen og kunne ikke tro hva som hadde skjedd. For Vålerenga var klart det beste laget, men et lag i motgang har sjeldent marginene på sin side. Kampen endte 1-1.

Saken fortsetter under bildet.

Amin Nouri Odd_Spx
Amin Nouri og Mohammed Fellah fikk støtte fra våre fantastiske supportere etter kampen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Kampfakta

Odd - Vålerenga 1-1 (0-0)

Skagerak Arena, 5.362 tilskuere.

Mål: 0-1 Bård Finne (56), 1-1 Birk Risa (90+3).

Gult kort: Markus André Kaasa, Odd, Magnus Lekven og Christian Dahle Borchgrevink, Vålerenga.

Vålerengas lag: Adam Larsen Kwarasey – Christian Dahle Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Pierre Kanstrup, Ivan Näsberg – Mohammed Abu (Felix Horn Myhre fra 75. min.), Magnus Lekven – Deyver Vega (Mohammed Fellah fra 77.), Aron Dønnum (Amin Nouri fra 87.), Bård Finne – Matthías Vilhjálmsson.

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: