Seieren glapp like før slutt

Vålerenga leda 1-0 til det gjensto to minutter i Haugesund, men det endte 1-1 på Vestlandet i årets siste bortekamp.

Søndag kveld var det duket for årets siste bortekamp da FK Haugesund var verter på Haugesund Sparebank Arena.

I duskregnet på Vestlandet var det Vålerenga som hadde mest ball før pause, men tross overtaket spillemessig var det kun vertene som hadde avslutning på mål.

Dag-Eilev Fagermo gjorde derfor ett bytte fra start i den andre omgangen i håp om å få utnytta ballinnehavet, og Odin Thiago Holm erstatta kaptein Henrik Bjørdal.

Målsnik på topp

Det tok knappe kvarteret før trønderen viste seg frem. Med en strøken gjennombruddspasning til Amor Layouni, starta Odin Thiago Holm angrepet som endte i kampens første scoring.

Svensken på høyrekanten brukte farten sin og fikk lagt inn i boksen. Torgeir Børven hadde løpt seg fri og kunne enkelt sette inn 1-0 like før timen var spilt.

Børven jubler foran egne supportere (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Haugesund måtte frem, og det førte til flere gode muligheter for vertene. Alexander Søderlund var nærmest etter 67 minutter, men Magnus Sjøeng gjorde en mesterlig redning og hindra spissen nettkjenning.

I motsatt ende var Torgeir Børven kun centimetere fra å sette sitt andre da Thiago Holm slo en strøken pasning inn bak vertenes firer. Dessverre for Vålerenga og spissen gikk avslutninga like utenfor stolpen.

Nedtur

Vålerenga leda 1-0 til det gjensto to minutter av oppgjøret på Haugesund Sparebank Arena. Da dukka Bruno Leite opp fra intet og satte inn 1-1 og det som må bli en kandidat til årets mål i Eliteserien.

Det var stort sett det siste som skjedde i Haugesund og det endte uavgjort i årets siste bortekamp.