Seier i siste test

Vålerenga skapte haugevis med sjanser mot Jerv og vant den siste kampen før Eliteserien sparkes i gang.

I et strålende påskevær på et godt besøkt Intility Arena skulle Vålerenga gjøre siste finishen før alvoret braker løs om nøyaktig en uke.

Gutta i kongeblått kom best i gang mot Jerv, som hadde mer enn nok med å forsvare seg før pause. Etter flere brukbare muligheter det første kvarteret, var det Henrik Bjørdal som fant veien til nettmaskene først.

To kjappe

En corner fra Leonard Zuta havna på bakre hos Fredrik Oldrup Jensen, og med en lekker hælflikk fant han Bjørdal på skuddhold inne i boksen. Sunnmøringen banka til med venstre og traff helt nede ved stolperota. 1-0 til hjemmelaget, og mer skulle det bli.

Tre minutter senere var det Jacob Dicko Eng som viste frem skuddbeinet, nydelig assistert av Bjørdal. Unggutten dro med seg ballen langs 16-meteren og bøyde kula i lengste til 2-0.

Se høydepunkter her

Bjørdal sto bak kampens to første scoringer, og kunne fått sitt tredje like før pause. Dessverre sto stolpen i veien og lagene gikk i garderoben på stillinga 2-0 til Vålerenga.

Sjansebonanza

Vålerenga starta best også etter hvilen, og like før timen var spilt skulle og burde det stått 3-0. Etter et fantastisk angrepsspill der Odin Thiago Holm fikk ballen på seks meter, var det en svak avslutning og en kontring i mot som sørga for Jervs redusering.

Hjemmelaget dominerte fullstendig både før og etter Jervs scoring, og det var kun marginer som gjorde at det ikke kom flere scoringer. Sjansene kom på løpende bånd, men Øvretveit bakerst hos gjestene hadde en god dag.

2-1-seier ble det uansett, og nå er det bare å gjøre seg klar til Eliteserien 2023. Bli med oss til Ålesund 10. april - billetter finner du her

Vålerenga - Jerv 2-1 (2-0)