Andrej Ilic og Stefan Strandberg sørga for tre svært viktig poeng i hvalfangerbyen.

En svært viktig bortekamp venta for Vålerenga da tabellnabo Sandefjord var verter på Jotun Arena søndag kveld.

Kun målforskjellen skilte lagene før avspark, og et fullsatt bortefelt og 700 Vålerenga-supportere gjorde sitt for at gutta skulle få den støtten de trengte i jakta på tre livsviktige poeng.

Starta best

Allerede før det var spilt to minutter kunne Christian Borchgrevink sendt de, for anledningen, helhvite i ledelsen, men en redning på strek av Jesper Taaje hindra høyrebacken scoring.

Vålerenga kom definitivt best i gang på gressmatta, men det var mye slurv fra begge lag innledningsvis.

Fantastisk støtte på Jotun Arena (Foto: Trond R. Teigen / NTB)

Storscorer på topp

Hjemmelaget kom seg til en og annen avslutning, men forsøkene gikk stort sett over målet til Jacob Storevik.

Vi måtte vente nesten en hel omgang på kampens første scoring, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

Mohamed Ofkir, som ble hylla av hjemmepublikummet før avspark, lekte seg ute på høyrekanten før han chippa ballen inn i boksen. Kula gikk over hanskene til Hugo Keto, men ikke Andrej Ilic,

Tøffe tak på Jotun Arena (Foto: Trond R. Teigen / NTB)

Serberen hadde løpt seg fri og med en keeper ute av spill var det enkelt for spissen å heade inn sitt sjette mål i Vålerenga-drakt, 38 minutter ut i oppgjøret.

Vertenes Damnjanovic Nilsson prøvde seg på et skummelt skudd like før hvilen, men Jacob Storevik kasta seg så lang han var og sørga for at Vålerenga gikk i garderoben med ledelse.

Bjørdal fiksa straffe

Vålerenga hadde ingen intensjoner om å forsvare inn 1-0-ledelsen og gikk hardt ut fra start i den andre omgangen. Da kampuret viste 55 minutter pekte dommer Marius Hansen Grøtta på straffemerket.

Henrik Bjørdal vant ballen sentralt i banen og dro seg nedover mot dødlinja. Innlegget fra sunnmøringen ble stoppa av en skliende Walle Egeli og handsen var klar. Kaptein Stefan Strandberg gikk frem og banka ballen opp i nettaket foran 700 Vålerenga-supportere.

Strandberg var sikker fra ellevemetersmerket på Jotun Arena (Foto: Trond R. Teigen / NTB)

Kaos mot slutten

Hjemmelaget lå under med to og jakta naturligvis redusering. Den kom også da det var spilt 67 minutter. Stefan Strandberg prøvde seg på et gjennomspill, men ble brutt av Daddys Boy. Han spilte fri Danilo Al-Saed som dro seg elegant forbi Bitri og plasserte ballen nede i motsatt hjørne.

Det ble kaos mot slutten, men gutta holdt stand helt inn og vant til slutt 2-1 på Jotun Arena. 700 blide supportere og tre svært viktige poeng blir med hjem til hovedstaden!