Sander Berge klar for Belgisk fotball

Vålerengas midtbanetalent har signert en 4,5-årsavtale med KRC Genk

Annonse:

Vålerenga og Genk er enige om en overgang for midtbanetalentet Sander Berge. Unggutten besto den medisinske testen lille julaften, og har signert en 4,5-årsavtale med den belgiske toppklubben.

Riktig tidspunkt

Genk har rykte på seg for å være en strålende utviklingsklubb for unge spillere. Kjetil Rekdal kjenner belgisk fotball svært godt og tror dette er det riktige steget for Berge nå. 

- Sander kommer til en klubb som har mange unge spillere, og som er flink til å utvikle de. Det er en større klubb enn Vålerenga, og en anerkjent liga i Europa, sier Rekdal og legger til:

- Det er et veldig godt valgt av han å dra til Belgia nå. Jeg tror det er en liga som vil passe han godt, og jeg vil bli overrasket om han ikke tar en plass på laget rimelig kjapt. 

Tatt store steg i Vålerenga

Berge kom til Vålerenga fra Asker før 2015-sesongen, og tok Tippeligaen med storm. Unggutten har hatt en formidabel utvikling i løpet av de to sesongene han har vært i klubben. I 2016 ble han kåret til årets talent, og fikk debuten sin på det norske U21-landslaget.

- Sander kom til oss fra 2. divisjon, og i løpet av 1,5 år har han tatt store steg. Markante klubber ute i Europa har vist stor interesse for han, og Vålerenga som klubb er stolt over å ha vært med på denne utviklingen, sier Rekdal.

Samarbeidet med Vålerenga og Kjetil Rekdal har vært eksemplarisk.

— Arne Knoph, Daglig leder Asker Fotball
Nå går turen videre, men før han setter seg på flyet til Belgia 4. januar ønsker hovedpersonen å takke lagkamerater og trenere.

- Tiden i Vålerenga har vært helt fantastisk! Å spille i klubben man har fulgt i alle år har vært en drøm i seg selv. Jeg må først og fremst takke lagkamerater og trenere som har vært uvurderlig viktig for min utvikling, både som spiller og person, sier han og legger til:

- Jeg setter også enormt stor pris på alle i og rundt Vålerenga, som har støttet laget og meg på veien. Vålerenga vil fortsatt være i mitt hjerte, og jeg kommer til å følge klubben tett, sier Berge.

Unggutten gleder seg til å komme i gang i sin nye klubb, og fikk et svært godt inntrykk da han og faren Åsmund Berge besøkte Cristal Arena like før jul.

- Jeg ser frem til å komme i gang og ta fatt på denne utfordringen. Det føles riktig for meg nå, og forhåpentligvis kan jeg ta ytterligere steg på en god utviklingsarena. Førsteinntrykket av Genk er svært godt. Både menneskene i klubben, profesjonaliteten og omgivelsene virket veldig gode. Hvordan de som klubb ønsker å spille fotball, utvikle spillere, samt har en ung stall og gode kamparenaer har gjort meg trygg på valget, avslutter Berge.

Enestående samarbeid med Vålerenga

En som har fulgt Sander siden han var 6-7 år gammel er daglig leder i Asker Fotball, Arne Knoph. Han er veldig glad på ungguttens vegne og skryter av samarbeidet med Vålerenga.

- Først og fremst må jeg si det var utrolig morsomt da Sander gikk fra Asker til Vålerenga. Samarbeidet med klubben og Kjetil Rekdal har vært eksemplarisk, sier Knoph og legger til:

- Vi så tidlig potensialet til Sander, og det at han nå tar steget ut i Europa er svært gledelig. Ikke bare er han en veldig talentfull fotballspiller, han er også en utrolig flott gutt og ambassadør for Asker, sier Knoph.

Sander Berge reiser til Belgia like over nyttår, og kan se frem til mange spennende oppgjør. Genk ligger for øyeblikket på niendeplass i belgisk toppserie, og vant sin gruppe i Europa League. Der venter rumenske Astra i utslagsrunden. Klubben er i tillegg klar for kvartfinale i den belgiske cupen. 

Vålerenga ønsker Sander lykke til i belgiske KRC Genk, og vi gleder oss til å følge han videre.

KRC Genk

  • Fullt navn: Koninklijke Racing Club Genk

  • Etablert: 1988

  • Stadion: Luminus Arena, Genk

  • Tilskuerkapasitet: 24,956

  • Trener: Albert Stuivenberg

  • Liga: Belgian Pro League

Annonse fra Obos-ligaen: