Sam Johnson solgt til MLS

Spissen har skrevet under på en toårsavtale for den amerikanske klubben Real Salt Lake FC.

Det har lenge vært spekulert i om Sam Johnsen var på vei bort fra klubben, og nå er det bekreftet at Vålerenga og MLS-klubben Real Salt Lake FC er enige om en overgang for spissen. 

Johnson, som scora tolv mål for Vålerenga i fjor skal spille for den amerikanske klubben de neste to sesongene. 

Saken fortsetter under bildet.  

Sam Johnson er klar for MLS (Foto: NTB Scanpix)
Sam Johnson er klar for MLS (Foto: NTB Scanpix)

En god avtale 

Vålerengas sportslige leder, Jørgen Ingebrigtsen forteller til vif-fotball.no at han er fornøyd med avtalen som er gjort med amerikanerne. 

- Sam var god for oss forrige sesong, og det har blitt lagt merke til der ute. Man ønsker aldri å selge toppscoreren sin, men da tilbudet kom på bordet kunne hverken han eller vi som klubb si nei, sier han og fortsetter: 

- Vi er godt fornøyd med den avtalen som er gjort med Real Salt Lake og kan ikke gjøre annet enn å ønske Sam all mulig lykke til i MLS.

Johnson gjennomgikk den medisinske sjekken i USA mandag morgen lokal tid, og slutter seg til Real Salt Lake FC fra dags dato. 

Hør Deila prate om Vålerengas spillerlogistikk her

Ung klubb

Real Salt Lake FC holder til I byen Salt Lake City i Utah og ble stiftet i 2005. Klubben eies av Dave Checketts og spiller i Major League Soccer. I 2018 havna laget på 6. Plass med 49 poeng på 34 kamper. 

Årets MLS-sesong sparkes i gang 2. mars med bortekamp mot Houston Dynamo. Dette blir første mulighet for Johnson til å vise seg frem for det amerikanske publikummet i en offisiell kamp. 

Vålerenga Fotball Elite ønsker å takke Sam for tiden i klubben og ønsker han lykke til i USA.

Annonse fra Obos-ligaen: