Sahraoui med årets første scoring

Dessverre holdt det ikke helt inn i den første kampen av Atlantic Cup.

Fredag ettermiddag var det duket for den første kampen i Atlantic Cup da Vålerenga og Brøndby skulle måle krefter på Estádio Da Bela Vista i Portugal.

Oppgjøret starta forholdsvis jevnt, men Vålerenga hadde et ekstra gir og ville mest de første 45 minuttene. At Osame Sahraoui satte inn 1-0 etter 41 spilte minutter var på ingen måte ufortjent mot de regjerende danske mesterne.

Lekker scoring

Kaptein Henrik Bjørdal vant ballen på midten og slo en strøken gjennombruddspasning til Osame Sahraoui. Teknikeren dro en leken overstegsfinte før han la pallen kontant ned i det lengste hjørnet til 1-0.

Brøndby hadde en gyllen mulighet til å utligne like før pause, men stolpen sto i veien og  sørga for at Vålerenga gikk i garderoben med ledelse.

Kaos i bakre rekker

Dag-Eilev Fagermo var godt fornøyd med hvordan laget opptrådte defensivt i oppgjøret mot Krasnodar, men da kampen mot Brøndby var 55 minutter gammel glapp det bakerst hos Vålerenga.

Ivan Näsberg falt overende i en duell, Kjetil Haug sto langt ute og plutselig fikk Kevin Mensah en veldig enkel jobb med å sette inn 1-1 i åpent mål.

Like etter scoringa ble Näsberg erstatta av Brage Skaret, men unggutten fikk kun to minutter på banen. Dommeren dro nemlig frem det røde kortet da midtstopperen bommet på pallen og traff Brøndbys spiss i stedet. Meget strengt idømt, men det ble uansett en tidlig dusj for unggutten.

Bare nesten

Vålerenga måtte spille den siste halvtimen med en mann mindre, men da det gjensto et kvarter var de kongeblå nære scoring. Osame Sahraoui dro av to dansker før han tredde Hennrik Udahl igjennom. Spissen var uselvisk og slo flatt inn foran mål, men pasningen var litt for unøyaktig og innbytter Jacob Dicko Eng nådde ikke frem.

Det gjorde derimot Andreas Bruus i andre enden av banen. Brøndby spilte seg lekkert igjennom på sin høyreside, og alene med Kjetil Haug satte Bruus ballen ned i nærmeste hjørne til 2-1.

Det starta svært lovende for Vålerengas del, men en rotete andreomgang samt et veldig strengt idømt rødt kort gjorde at Brøndby stakk av med seieren i den første kampen i Atlantic Cup.

Gutta får en ny mulighet allerede på tirsdag når svenske Halmstad venter på Estádio Da Bela Vista. Oppgjøret har avspark klokka 20.30, og som alltid kan du følge den live på VGTV eller direktesport.no.

Brøndby - Vålerenga 2-1 (0-1)