Sahraoui-magi i Stavanger

Vålerenga vant 2-1 på SR-Bank Arena og sørga for en ellevill oppladning til Norges heteste derby om en uke.

Flere hundre Vålerenga-supportere hadde tatt turen til Jåttåvågen for å støtte gutta i jakta på tre nye poeng søndag kveld. Fasit før kampen var seks seire og én uavgjort på de siste syv.

Viking, med Europa-exit i beina fra torsdagen, kom best i gang på eget kunstgress, men så våkna gjengen fra hovedstaden.

Odin Thiago Holm trylla ballen igjennom til Torgeir Børven like etter at halvtimen var passert. Spissen var helt alene med Gunnarsson bakerst hos hjemmelaget, men sisteskansen gjorde en enorm redning på avslutninga.

Sahraoui-magi

På den påfølgende corneren havna ballen til slutt opp hos Osame Sahraoui på bakre. Vålerengas nummer ti lekte seg med Viking-forsvaret før han banka kula i det lengste hjørnet. 1-0 til Vålerenga etter 34 minutter.

Ledelsen sto seg til pause, og etter en åpning der Viking var det førende laget, kom Vålerenga bedre med og avslutta omgangen best.

Osame Sahraoui kunne slippe jubelen løs etter å sendt Vålerenga i ledelsen i Stavanger (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Klink i vinkelen

Vålerenga fortsatte i samme stil også etter hvilen, og omgangen var knappe ti minutter gammel da Sahraoui dobla ledelsen.

Tobias Christensen satte fart fremover, fant magikeren på venstresida og derfra gikk det fort. En dragning innover i banen og et strøkent skudd i motsatt kryss. 2-0!

Redusering

Viking jakta naturligvis scoring foran et utålmodig hjemmepublikum, og de fikk etterhvert betalt. Innbytter Edvin Austbø fikk ta med seg ballen forholdsvis uhindra mot mål, og fra 18 meter curla han kula forbi Sjøeng til 1-2.

Det ble et jag mot Vålerenga-målet og høy temperatur de siste ti minuttene, men gutta sto løpet helt ut og sørga for best tenkelig oppladning til Norges heteste derby.

Om én uke kommer nemlig fugla på besøk til hovedstaden. Vi skal fylle Intility Arena og er allerede på god vei. Skal du være med på utsolgt stadion MÅ du være rask!