Rosenborg - Vålerenga

I dag skulle vi møtt Rosenborg på Lerkendal i seriens femte runde.

Som alle vet er kampen i likhet med de andre kampene utsatt inntil videre. Vi gir deg likevel muligheten til å få litt kampfølelse og ta turen til Lerkendal i kveld. Vi har snakket litt med Johan Lædre Bjørdal og Adam Larsen Kwarasey, begge har en fortid som Rosenborg-spillere. Vi har også plukket fram et godt minne fra Lerkendal 2005 - året vi ble seriemester.

Johan, hvordan hadde kveldens kamp der oppe blitt for deg?
- Det er alltid gøy å spille på Lerkendal, enten det er som spiller for Rosenborg eller om man spiller på bortelaget. Jeg spilte i kampen mot dem der oppe i fjor og selv om det er ekstra gøy å møte gamle lagkamerater blir det egentlig som å spille en hvilken som helst annen kamp.

Vi gikk på et surt tap der oppe i fjor, hvordan ser du for deg at kveldens kamp ville blitt?
- Jeg tror kampen i kveld ville blitt en jevn og tett batalje. Sammenligner vi med i fjor mener jeg at vi hadde hatt bedre muligheter til å få et godt resultat i år.    

Rosenborgs Samuel Adegbenro i duell med Vålerengas Johan Lædre Bjørdal
Rosenborgs Samuel Adegbenro i duell med Vålerengas Johan Lædre Bjørdal

 Dere spillere har jo ferie nå. Hvordan går det med deg og hvordan er dagene for deg? 
- Det går fint med meg, jeg trener godt og er skikkelig klar til å starte opp med treninger igjen etter ferien! Så gleder jeg meg til å møte gutta igjen, det blir bra avslutter Lædre Bjørdal.

Adam, er det noe ekstra spesielt ved å møte lag man har spilt for og tidligere lagkamerater? 
- Det er alltid hyggelig å spille mot lag man har spilt på før, men for meg er det ikke noe annerledes enn å spille mot andre lag i Norge. 
 
Hva tenker du om kveldens kamp der oppe?
- Det hadde nok blitt en veldig tøff kamp, som det alltid er mot Rosenborg men jeg tror vi kunne overrasket og vunnet. Skal vi si 2-1 :)

Hvordan har denne perioden vært for deg? 
 - Det har gått fint for meg. Jeg har kun hatt å bli frisk i tankene så jeg har trent sånn som jeg gjorde pre-corona. Nå nærmer jeg meg og det er ekstremt deilig. Å endelig kunne sparke uten smerter og fungere normalt i hverdagen er herlig. Jeg gleder meg til å begynne igjen men det er fare for at vi må spille for tomme tribuner og det legger en liten demper på det hele. Til slutt poengterer Adam -supportere og tilskuere betyr alt i fotball!

Tilbakeblikk
Klippet vi har plukket ut er fra 2005. I starten av klippet ser du Steffen Iversen forsøke seg på en lobb på Espen Johnsen i RBK-buret. Grunnen til at de flirer til hverandre er at Steffen scora på en frekk og utsøkt lobb på ham året før. Denne gangen gikk det ikke, men vi vant likevel 3-2 etter at Morten Berre dukka opp i feltet og noterte seg for to scoringer etter pasninger av henholdsvis Daniel Fredheim Holm og Christian Grindheim. Den andre scoringen er signert Ardian Gashi etter pasning fra Steffen Iversen.  


Annonse:

 

Annonse fra Eliteserien: