Ronny Deila til New York City

Deila forlater Intility Arena til fordel for Yankee Stadium, og blir ny hovedtrener for New York City FC. Vålerenga har satt i gang prosessen for å finne ny hovedtrener.

Annonse:

New York City FC spiller i amerikanske MLS, og har gjort det siden 2015 da klubben gikk inn i MLS som ekspansjonslag. Ronny Deila blir hovedtrener for en klubb som har kjempet i toppen de siste årene. Han har gjort en avtale på tre år med MLS-klubben, og er på plass i New York om kort tid.

Med det går Ronny Deila et nytt utenlandseventyr i møte.

- Jeg takker for tre flotte og innholdsrike år i Vålerenga. Jeg har truffet mange fantastiske mennesker. Vi skulle jobbe videre sammen, men i romjulen dukket denne mulighet opp. Når vi nå har kommet til enighet, er dette en mulighet jeg ikke kan si nei til, sier den nye New York City FC-treneren.

Han vil ønske Vålerenga lykke til videre.

- Jeg er sikker på stor suksess i fremtiden for Vålerenga. Det er lagt et godt fundament og klubben har landets beste akademi, og jeg ønsker alle i og rundt Vålerenga lykke til videre, sier Ronny Deila.

Ny hovedtrener

Med tre måneder til seriestart i Eliteserien skal Vålerenga Fotball Elite nå finne ny hovedtrener.

- Strategien til klubben ligger fast og er ikke personavhengig. Vi ser etter en ny hovedtrener som ønsker å være med på vår satsing på å utvikle unge spillere. En som ønsker å bygge Vålerenga som klubben alle unge i Oslo og omegn vil spille for, og som er klar for å lede et Vålerenga i utfordrerposisjon i 2020, sier styreleder Thomas Baardseng.

Vålerenga har startet arbeidet for å finne rett person.

- Prosessen er i gang. Det er tre måneder til seriestart, og vi vil bruke den tiden som er nødvendig for å finne rett kandidat. Vi har et godt støtteapparat som kan starte den planlagte oppkjøringen til sesongen sammen med spillerne. Samtidig ønsker vi naturligvis at den nye hovedtreneren skal få så mye tid med laget før seriestart som mulig, sier styrelederen.

Takker for samarbeidet

Styreleder Thomas Baardseng ønsker Ronny Deila lykke til i sin nye klubb.

- Vålerenga ønsket ikke å stå i veien når Ronny Deila fikk denne muligheten. Vi hadde planlagt 2020 og årene fremover sammen og skrevet ny avtale, men vi forstår at Ronny ønsket å gripe muligheten til et nytt utenlandseventyr, sier han.

TIL PRESSEN

Alle henvendelser fra media til klubben angående dette kan rettes til styreleder Thomas Baardseng i Vålerenga Fotball Elite på tlf: 979 53 323, eventuelt sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen på tlf: 930 38 217.

Vi kommer ikke til å svare på henvendelser knyttet til ny hovedtrener før denne blir presentert.
 

Annonse fra Eliteserien: