Rødt kort, straffe og en ung debutant

Årets første hjemmekamp på Intility Arena inneholdt det meste.

I et pøsende regnvær på Intility Arena fikk vi endelig høre Vålerenga kjerke runge over høytalerne igjen. I Dag-Eilev Fagermos hjemmedebut tok Vålerenga imot Stabæk i den andre runden av årets Eliteserie.

Gjestene spilte 0-0 mot Mjøndalen i første kamp, mens Vålerenga som kjent vant 1-0 i Sarpsborg. Både spillerne og Fagermo ytret et ønske om mer offensiv guts etter premieren, og det ble det. I hvert fall den første halvtimen.

Sprudlet offensivt

Vålerenga var dyktig på å rulle opp angrepene bakfra og kom ofte rundt på kant. Selv om innleggene ikke alltid hadde adresse innledningsvis, var det mye trøkk rundt Stabæks 16-meter.

Vålerenga var også veldig god i gjenvinningsfasen og sørga for at bæringene sjeldent fikk låne ballen i starten av oppgjøret.

Shala gratuleres etter årets første nettkjenning (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Supermann

Kampens første scoring kom allerede etter 16 minutters spill, og den var som tatt ut av læreboka til Fagermo.

Aron Dønnum fikk ballen på høyrekant og spilte på en Magnus Lekven i  forrykende fart fremover. Indreløperen fant midtbanekollega Herolind Shala inne i boksen, og med et perfekt touch og en knallhard avslutning dunka han ballen i nettet. 1-0 til Vålerenga!

Mistet alt initiativet

Stabæk tok fullstendig over mot slutten av omgangen, og etter 38 minutter satt utligningen for Jan Jönssons gutter.

Mats Goberg Solheim kom seg rundt på høyrekanten og slo et perfekt innlegg til Luc Kassi. Midtbanespilleren knuste alt og alle inne i Vålerenga-boksen og heada inn 1-1.

Borchgrevink fikk hard medfart inne i boksen da Luc Kassi scora gjestenes første for kvelden (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Og det stoppa ikke der. Vålerenga rakk knapt å ta avsparket før Stabæk hadde snudd oppgjøret. Christian Borchgrevink sto bak mål og fikk behandling av Fredrik Birkemo da tidligere Vålerenga-spiller Oliver Edvardsen satte inn en retur fra Kristoffer Klaesson etter 40 minutter.

Etter en strålende åpning på kampen, og nærmest enveiskjøring var det altså gjestene fra Bærum som gikk til pause med ledelse.

Herolind Shala både scoret og ble utvist i kampen mot Stabæk (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Shala utvist

Ti minutter ut i den andre omgangen trodde alle at Vålerenga hadde fått frispark i gunstig posisjon, men dommer Rohit Saggi valgte heller å dra opp det gule kortet for filming.

Shala ble tilsynelatende felt på vei mot mål, men i stedet fikk han sitt andre gule i kampen, og Vålerenga måtte spille den siste drøye halvtimen med én mann mindre.

Osame Sahraoui fikset straffe til Vålerenga i Eliteseriedebuten (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Debutanten fikset straffe

Fagermo måtte ta grep og inn kom Eliteseriedebutant Osame Sahraoui. 19-åringen fikk de siste 30 minuttene for Fredrik Oldrup Jensen og fikset straffe til Vålerenga etter 70 minutter.

Med én spiller mindre på banen gikk Matthias Vilhjalmsson frem mot straffemerket og satte enkelt inn utligningen til 2-2.

Vålerenga viste karakter og kjempa til seg ett poeng i årets første hjemmekamp.