18-åring med scoring i Haugesund

Hjemmelaget tok ledelsen på eget gress, men stortalentet Magnus Bech Riisnæs sørga for ett poeng på Vestlandet.

Lørdag kveld var det klart for den andre bortekampen på rad da Haugesund var verter på Haugesund Sparebank Arena.

Etter en litt trøblete start på turen vestover, med tåke, forsinkelser og en mulig landing i Stavanger ble det stor jubel i kabinen da kapteinen fikk gjengen ned på bakken på Haugesund Lufthavn.

Men nok om reisa. Kampen ble sparka i gang 19.15, og etter de første 45 minuttene var det knapt nok noe å skrive hjem om. Seedy Jatta ble takla stygt og måtte forlate banen i smerter før pause, og hjemmelaget fikk annullert en scoring. Det var stort sett det som skjedde.

To kjappe

Etter hvilen var det hjemmelaget som kom best i gang på eget gress. Haugesund kombinerte seg igjennom på høyresida og fant til slutt Bilal Njie inne i boksen. Spissen, og den tidligere Vålerenga-spilleren vendte opp og skøyt i det nærmeste hjørnet.

Strandberg og Njie i lørdagens oppgjør på Haugesund Sparebank Arena (Foto: Jan Kåre Ness / NTB)

1-0 sto seg heldigvis ikke lenge, for gutten med sin første eliteseriekamp fra start, Magnus Bech Riisnæs utligna fire minutter senere.

Daniel Håkans fant 18-åringen utenfor sekstenmeteren, og med venstrefoten skøyt han via en Haugesund-spiller og forbi en utspilt Selvik i buret. 1-1.

VAR-sjekk ga straffe

Vålerenga var inne i en meget god periode halvveis inn i den andre omgangen, og 20 minutter før slutt ble Henrik Bjørdal felt inne i boksen. Etter mange minutter konkluderte dommer med straffe til Vålerenga etter å ha sjekka VAR-bildene.

Vålerengas nummer 8 tok den selv, men Selvik bakerst hos vertene trakk det lengste strået i duellen og redda forsøket fra Sunnmøringen.

Gutta i kongeblått pressa på for alle tre poengene, men selv om det var mye spill inne på hjemmelagets halvdel, uteble de store sjansene. Oppgjøret på Haugesund Sparebank Arena endte dermed 1-1.

Nå er det 16. mai som gjelder! Bli med og fyll Intility Arena når HamKam kommer på besøk.