barnefotballseminaret_2017_25 2

Ribeiro ny assistenttrener på A-laget

Portugiseren flyttes opp fra utviklingsavdelingen

Annonse:

Det er ikke bare spillere som utvikler seg i Vålerenga. Også trenere tar steg i klubben, og med Dokken til AGF Aarhus får David Ribeiro muligheten som Fagermos assistenttrener på A-laget.

- Da jeg kom til Vålerenga for syv år siden var A-laget målet mitt. Jeg er veldig glad for å få denne muligheten, og skal ta godt vare på den. Mange av spillerne som er på A-laget i dag har jeg trent tidligere, og jeg ser virkelig frem til å få være med å utvikle dem videre i årene som kommer, sier Ribeiro og fortsetter: 

- Styrkene mine som trener har jeg på feltet og i treningsarbeidet. Jeg har også skaffet meg internasjonal erfaring og en litt annen måte å tenke på som jeg tror kan være et godt supplement, sier han. 

Internasjonalt tankesett

Fagermo gleder seg over å få Ribeiro inn i trenerteamet og vet at han vil passe godt inn i troppen. 

David Ribeiro blir Fagermos nye assistenttrener (Foto: VIF Media)
David Ribeiro blir Fagermos nye assistenttrener (Foto: VIF Media)

- Helt siden jeg kom til Vålerenga er David en jeg har snakka mye fotball med. Han har en portugisisk måte å tenke på, og det er veldig berikende å få inn andre tanker og impulser i teamet, sier Fagermo og fortsetter:

- Akkurat som vi rekrutterer spillere fra akademiet så er det viktig at vi kan gjøre det samme med trenere. Når vi har kompetansen internt er det bra at vi kan vise at trenere også kan utvikle seg og ta steg i Vålerenga. David fortjener et opprykk etter årene han har vært her, og kommer til å tilføre oss en annen type kompetanse enn vi har i teamet fra før, avslutter han. 

Les også: Historiens beste UEFA A-lisens-elev

Ekstrem på treningsfeltet

Utviklingssjef Thomas Hafstad gleder seg over at Ribeiro nå flyttes opp på A-laget, og er sikker på at portugiseren vil tilføre mye ny kunnskap. 

- David har vært her i en årrekke og virkelig gått gradene i Utviklingsavdelingen. Det starta på G14, via G16 og de siste årene rundt G19/Rekrutt. Som portugiser med en solid fotballutdannelse har han tilført Utviklingsavdelingen i Vålerenga solide bidrag både på og utenfor banen, sier Hafstad og fortsetter: 

- David er en praktiker og særs god på feltet og i treningsprosessen. Systematisk og metodisk har han betydd svært mye for profesjonaliseringen av Vålerengas fotballutdannelse inn imot toppfotballen. Nå tar han steget inn i voksenfotballen og vi er sikker på at han vil bli svært viktig i treningsprosessen til våre fremste menn sammen med Fagermo og teamet, avslutter Hafstad. 

Annonse fra Obos-ligaen: