Rett fra benken til tomålshelt

Amor Layouni og Tobias Christensen sørga for 3-1-seier da Vålerenga herja med Stabæk.

Forrige gang Vålerenga vant en hjemmekamp i Eliteserien var 1. juli da Sarpsborg 08 ble slått 4-1. Siden den gang har det blitt mange uavgjorte oppgjør på eget kunstgress, og det skulle gutta gjøre noe med denne søndagskvelden.

Layouni I vinkelen

Det tok noen minutter før kampen satte seg for Fagermos menn, men da høyresida med Borchgrevink, Sahraoui og Bjørdal fikk fritt spillerom tok det fyr.

Sistnevnte kom seg til dødlinja og la flatt inn i boksen. Der hadde Amor Layouni tatt et perfekt løp inn på første stolpe og på direkten banka han ballen i vinkelen fra 6-7 meter. Det var godt for svensken, og det var godt for Vålerenga! 1-0 etter 14 minutter.

Amor Layouni feirer scoring mot Stabæk etter 14 minutter (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Begge lag hadde sine muligheter før pause, men hjemmelaget var hakket vassere de første 45. At Vålerenga gikk i garderoben med ledelse var derfor ingenting å si på.

Coaching I verdensklasse?

Tobias Christensen erstatta Odin Thiago Holm fra start i den andre omgangen, og sørlendingen brukte ikke lang tid på å presentere seg.

Henrik Bjørdal viste nok en gang frem den gyldne servitørfoten, og da var det fritt frem for Vålerengas nummer 17. Med en lekker curl fra kanten av femmeteren limte Christensen ballen inn i motsatt hjørnet til 2-0.

Kvarteret etter at han entret banen satte Christensen inn sitt andre og Vålerengas tredje for kvelden. Igjen var Henrik Bjørdal involvert, men ballen var innom Kjartansson før tomålsscoreren enkelt kunne sette inn 3-0.

Rett fra benken til tomålsscorer (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Gjestene fra vest hadde svært lite å by på offensivt, men fikk inn et trøstemål på overtid da lånesoldaten fra Molde, Mathis Bolly satte inn reduseringa til 1-3.

Det var ingen som skulle ta fra Vålerenga denne seieren, og det ble til slutt en svært fin opplevelse på Intility Arena. Tusen takk til alle dere som var på plass og lagde en nydelig ramme rundt oppgjøret!

Alle foto: Morten M. Larød/Sportfoto