Rasisme, økonomi og sportslig status

Vålerenga Fotball Elite avholdt medlemsmøte på Intility Arena onsdag kveld. Les mer her!

Styreleder i Vålerenga Fotball Elite, Thomas Baardseng ønsket velkommen til årets medlemsmøte på Intility Arena onsdag kveld, og ga raskt ordet videre til en representant fra Oslo-politiet.

Vålerenga mot rasisme

Politiet redegjorde for en økende synlighet av høyreradikale holdninger i miljøer rundt Vålerenga. Generelt ser vi at høyreradikalisme er i vekst enkelte steder i Europa, samtidig som vi er kjent med en økning også i Norge.

Enkelte personer med Vålerenga-sympati offentliggjør sine synspunkter om høyreekstremisme gjennom sosiale medier og bruk av symboler og uttrykk som er velkjent brukt av slike miljøer.

Dette er en bekymringsfull utvikling som både Politiet og Vålerenga tar svært alvorlig. Vålerenga har i mange år jobbet aktivt mot rasisme og alle spillerne har dette budskapet på sine drakter gjennom «Vålerenga mot rasisme», som er etablert som Vålerengas aktive standpunkt om inkludering og likeverd i samfunnet.  

Saken fortsetter under bildet.

Vålerenga-spillerne viste rasisme det røde kortet under serieåpningen mot Mjøndalen tidligere i år (Foto: Lemos Media)
Vålerenga-spillerne viste rasisme det røde kortet under serieåpningen mot Mjøndalen tidligere i år (Foto: Lemos Media)

Det er viktig at klubben har et effektivt reglement i forbindelse med sine hjemmekamper, og styret vil ta stilling til et revidert sanksjonsreglement i løpet av kort tid.

Riktes tilstand

Da politiet hadde fått sagt sitt dreide møtet seg over på noe litt mer hyggelig og daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth tok ordet.

Han fortalte om rikets tilstand, hvor vi per dags dato har god kontroll på budsjettet, og dro i tillegg frem noen av de satsingsområdene Vålerenga har. Blant annet Engaland, samarbeidsklubber og E-sport – som alle tre fortsatt er i utviklingsfasen, men som så langt har vært en stor suksess.

Saken fortsetter under bildet.

Ronny Deila pratet om sportslig status til medlemmene på onsdagens møte (Foto: Vålerenga)
Ronny Deila pratet om sportslig status til medlemmene på onsdagens møte (Foto: Vålerenga)

Trygghet på hjemmebane

Ronny Deila var selvsagt også på plass på medlemsmøtet, og hovedtreneren åpnet sitt innlegg med å fortelle hvor fantastisk det er å spille på Intility Arena.

Det at gutta gleder seg til å spille hjemme er helt avgjørende for å skape resultater, og den stemningen supporterne lager på stadion gir forhåpninger om økt publikumsoppslutning i tiden som kommer.

Utviklingsklubben Vålerenga

Både spillere og trenere i Vålerenga har skrytt mye av samholdet som er i garderoben, og da Deila gikk igjennom kjøpene som ble gjort før sesongen, var dette et av punktene han dro frem. Trygghet, lederskap og det å skape en vinnerkultur har har vært, og er en viktig del av prosessen med å skape et topplag.

Det er mange unge, spennende spillere på vei opp, og Vålerenga har vist seg som en av Norges fremste utviklingsklubber. Så langt i 2019 har klubben hatt 22 norske spillere på aldersbestemte landslag.

Planverk og treningsmetodikk er lik fra 12-årsalderen og opp til A-lag, og det er rød trå i det klubben driver med. Ved å jobbe på denne måten vil det bli lettere for de unge som etterhvert får sjansen på A-laget til å ta det neste steget.

Mot slutten ble det åpnet opp for dialog, der de fremmøtte kunne stille spørsmål til Ronny. Troen på det som skjer i klubben, og den utviklingen som har vært de siste årene var svært positiv, og spørsmålene som ble stilt ble grundig besvart av hovedtreneren.

Nytt møte

Styreleder Thomas Baardseng avsluttet kvelden med å invitere til nytt medlemsmøte 18. september. Da er tema utviklingsavdelingen, og har du lyst å få med deg dette kan du melde deg inn i Vålerenga Fotball Elite her

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: