Skjermbilde 2024-04-28 kl. 16.45.28

Stygt tap I Mjøndalen

Det meste gikk galt da hjemmelaget vant 5-3 på Consto Arena.

For tredje gang denne sesongen var det klart for bortekamp foran et utsolgt bortefelt, da Mjøndalen var verter på Consto Arena.

Hjemmelaget var best fra start og tok ledelsen på et frispark fra høyresida. Sivert Øverby, med det treffende navnet Mjøndalens Beckham skrudde ballen inn i krysset og sendte bruntrøyene opp i 1-0.

Utligning

Vålerenga gjorde det svært vanskelig for seg selv i store deler av omgangen, og ble regelrett kjørt over av aggressive Mjøndalen-spillere. Heldigvis kom utligninga etter et drøyt kvarter.

Simen Juklerød tok med seg ballen ned til dødlinja, la hardt inn foran mål og Petter Strand var som vanlig på plass i boksen og bredsida ballen inn til 1-1.

Til tross for utligninga var det lite som stemte ute på det våte kunstgresset. Martin Kreuzriegler pådro seg et tidlig gult kort, og ble bytta ut etter en drøy halvtime, og like etter ble Aaron Kiil Olsen offer for en stygg takling av Kristoffer Tokstad.

Midtstopperen måtte hjelpes av banen, og i løpet av den første omgangen hadde Vålerenga et nytt stopperpar i Aleksander Hammer Kjelsen og Nathan Fasika Idumba.

Pinlig

Det var høy temperatur i matchen og dommer la til hele seks minutter i den første omgangen. Det utnytta hjemmelaget til det fulle, og før hvilen satte de inn to nye mål bak Magnus Sjøeng.

Alie Conteh starta oppgjøret som innbytter for Mjøndalen, men ble bytta inn etter 34 minutter. I løpet av overtiden satte spissen inn to mål for hjemmelaget og sørga for 3-1-ledelse til pause.

Samme mann fullførte hattricket da han satte inn 4-1 et kvarter før fulltid, og da hadde Vålerenga stort sett hatt ballen hele omgangen uten å skape en eneste målsjanse.

Vondt ble definitivt til verre da Keerat Singh skøyt via foten til Hammer Kjelsen og i en bue over Magnus Sjøeng til 5-1. Jones El-Abdellaoui og Christian Borchgrevink pynta på resultatet med to scoringer like før slutt, men det endte med et stygt 5-3-tap i Mjøndalen.