Petter Myhre til Vålerenga

Treneren gjenforenes med Geir Bakke på Oslo øst.

Annonse:

Petter Myhre blir trener i Vålerenga Fotball Elite og dermed gjenforent med hovedtrener Geir Bakke.

- Petter og jeg har jobbet sammen i flere år med gode erfaringer. Vi utfyller hverandre som trenere, og begge kjenner de utfordringene Vålerenga er i nå etter nedrykket. Hele støtteapparatet gleder seg til oppgavene som venter, sier Geir Bakke.

Bakke har kontraktsfestet lønnsreduksjon ved nedrykk, og den fortsetter ved et eventuelt opprykk for å få økonomien til å gå opp. 

Myhre var assistenttrener i Vålerenga i perioden 2001-2006, og overtok hovedtreneransvaret i 2007. De tre siste årene var Lørenskog-mannen trener med Geir Bakke i Lillestrøm, og Myhre har også trent Strømmen. I tillegg har han vært trener på Wang Toppidrett og fotballekspert for TV 2. 

- Det er veldig spennende å være tilbake i Vålerenga. Fem måneder som arbeidsledig var lenge, og jeg er takknemlig for muligheten jeg får her, i en klubb jeg kjenner godt fra før. Det har vært noen hektiske dager. Romjula har gått med til forhandlinger og telefonsamtaler mellom skiturene, sier han med et smil og legger til:

- Jeg har jobba sammen med flere av de som er i teamet tidligere og gleder meg ekstremt til å ta fatt på feltet igjen. Det er det jeg liker best, og ha mye ansvar på feltet, og det var viktig for meg når jeg nå fikk muligheten i Vålerenga, avslutter Myhre.

Vålerengas støtteapparat består av samme antall personer som forrige sesong og scoutingteamet er redusert. Ansvarsoppgavene er derfor justert for trenerressursene i klubbene. Arbeidet med scouting, rekruttlaget og akademiet i klubben blir styrket, samtidig som kostnadene er redusert på sport på flere områder. 

 - Det er jo vanlig at hovedtrener tar med seg sin mann i trenerteamet sitt. Da Geir kom til oss i sommer var ikke dette mulig, men nå åpnet det seg heldigvis en mulighet. Petter er veldig motivert, og vi landet avtalen ganske raskt etter solid og helhetlig støtte i styrene, sier sportssjef Joacim Jonsson.

Vi ønsker Petter hjertelig velkommen tilbake til Vålerenga!

Annonse fra Obos-ligaen: