Overtidstap på Sørlandet

Det så ut til å gå mot uavgjort, men en annulert Oldrup Jensen-scoring og baklengs fire minutter på overtid sørga for tap mot IK Start.

Annonse:

Tross et konstant Vålerenga-press på Sparebanken Sør Arena de første tyve minuttene var det hjemmelaget Start som tok ledelsen etter en drømmescoring. 

Dag-Eilev Fagermo advarte mot Starts overganger før kampen, og det med rette. De gule og svarte lå stort sett med hele laget foran egen sekstenmeter før de plutselig fikk muligheten på en kontring.

Kevin Kabran overlot ballen til Eirik Schulze som lada kanonen fra tyve meter. Med strak vrist banka indreløperen ballen i vinkelen, utagbart for Kristoffer Klaesson. 

Saken fortsetter under bildet. 

Herolind Shala med én av svært mange dødballer i første omgang på Sør Arena (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)
Herolind Shala med én av svært mange dødballer i første omgang på Sør Arena (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)

Gul vegg

Vålerenga spilte og spilte, men fant ikke åpningene i et svært tett og kompakt Start-lag. De største mulighetene kom på skudd fra dypet eller etter en dødball, og de var det mange av.

Aron Dønnum prøvde seg hele tre ganger i minuttene før pause, men det ville seg ikke helt foran målet til gutta i gult. Eirik Schulzes scoring etter 23 minutter var omgangens eneste og lagene gikk i garderoben med 1-0-ledelse til Start. 

Strafferedning av Klaesson!

Dag-Eilev Fagermo savna mer trøkk i lengderetning, men det tok litt tid før han fikk se sine elever fremover i banen. Det var nemlig Start som åpna den andre omgangen best. 

Felix Horn Myhre rev ned Mikael Ugland inne i boksen allerede etter to minutter, og dommer Tommy Skjerven pekte på straffemerket.

Kampens første og eneste målscorer så langt stilte seg opp ved ellevemeteren, men Schulze klarte ikke å overliste Kristoffer Klaesson. Unggutten kasta seg så lang han var og redda forsøket fra midtbanespilleren. 

Saken fortsetter under bildet. 

Kristoffer Klaesson med strafferedning mot IK Start (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)
Kristoffer Klaesson med strafferedning mot IK Start (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)

Innbytterne fiksa utligning

Vålerenga hadde mye ball også etter pause, men verken den siste pasningen eller avslutningene sto i stil med oppbyggingen. Hjemmelaget var disiplinerte i forsvarsspillet og nekta de kongeblå særlig rom. 

Fagermo tok grep fra sida og satte inn både Benjamin Stokke og Bård Finne, og det tok ikke mange minuttene før gutta fiksa scoring. 

Et langt innlegg havna til slutt opp hos Finne, som lada kanonen og klinka til på hel volley. Ballen hadde god retning, og enda bedre skulle den bli. Via ryggen til Benjamin Stokke ble Starts sisteskanse, Mathias Deumeland fullstendig utspilt og utligninga var et faktum. Fullt fortjent etter spill og sjanser. 

Snytt for scoring på overtid

De kongeblå pressa på for alle poengene, og minuttet etter fulltid lå ballen i nettet bak Deumeland. Fredrik Oldrup Jensen steg til værs på et frispark fra Felix Horn Myhre og heada inn det som burde vært seiersmålet, men Skjerven annulerte for offside. 

I stedet var det Start som fikk en siste mulighet på Sparebanken Sør Arena, og den utnytta de maksimalt. Schulze dukka opp på bakre stolpe og helt alene kunne han sette inn sitt andre for kvelden i et åpent Vålerenga-mål. 

Asset 1 Asset 2
13
Klaesson


23
Horn Myhre
4
Tollås Nation
22
Näsberg
25
Adekugbe


8
Lekven
Substituted out 60'
14
Oldrup Jensen
6
Shala
Substituted out 80'


9
Dønnum
10
Vilhjálmsson
26
Sahraoui
Substituted out 68'
Innbyttere
1
Haug
3
Lædre Bjørdal
33
Nouri
31
Skaret
15
Holm
Substituted in 80'
11
Finne
Substituted in 68'
20
Stokke
Substituted in 60'
Goal '
Innbyttere
  • 1
    Haug
  • 3
    Lædre Bjørdal
  • 33
    Nouri
  • 31
    Skaret
  • 15
    Holm
    Substituted in 80'
  • 11
    Finne
    Substituted in 68'
  • 20
    Stokke
    Substituted in 60'
    Goal '

Annonse fra Obos-ligaen: