Overtidstap i Kristiansund

Vertene satte inn 3-2 på overtid og sørga for det første tapet på ti kamper.

Vålerenga jakta sin 9. seier på de ti siste i søndagens bortemøte med tabelljumbo Kristiansund. Gutta i helhvitt fikk en best tenkelig start på kampen da Odin Thiago Holm banka ballen i nettaket allerede før det var spilt to minutter.

Simen Juklerød slo en strøken pasning på Petter Strands lure bakromsløp, men bergenseren ble hindra av KBKs sisteskanse og forsøket endte i corner. Den utnytta gutta maksimalt og Hedenstads presise innsvinger endte hos Vålerengas nummer 15.

Det var trangt inne i boksen, men Thiago Holm brukte plassen han fikk og banka ballen i nettet til 1-0.

Raskt ned på jorda

Det tok ikke mange minuttene før vertene skapte balanse i regnskapet, og igjen var det en dødball som gjorde utslaget. Islandske Brynjólfur Willumsson vant duellen inne i boksen og heada inn utligningen etter syv spilte minutter.

Til tross for en målrik start på oppgjøret var det mye rart, spesielt fra vår side, utover i omgangen. Vertene hadde flest potensielle muligheter, men Osame Sahraoui hadde en gylden anledning til å sende Vålerenga i ledelsen like før pause.

En god kontring regissert Petter Strand endte opp hos Vålerengas nummer 10, men skuddet fra Sahraoui gikk like til side for mål. 1-1 var stillinga ved halvspilt oppgjør.

Odin med scoring, gult kort og én omgang i Kristiansund. Her fra et tidligere oppgjør (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Tabelljumboen i ledelsen

Stefan Strandberg måtte gi seg allerede etter 55 minutter, og ikke lenge etter var Kristiansund i ledelsen på eget kunstgress.

Sander Erik Kartum slo en meget presis ball inn bak Midtstopper Fredrik Oldrup Jensen, og fra 2-3 meter kunne Faris skli inn 2-1.

Dag-Eilev Fagermo tok umiddelbart grep og satte inn Leonard Zuta og Henrik Udahl, og det tok ikke mange minuttene før byttene betalte seg.

Leonard Zuta scora sitt første for året i søndagens kamp mot KBK (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Klokkereint

Leonard Zuta måtte finne seg i å starte på benken for første gang i 2022, men svarte greit på tiltale da han satte inn 2-2 etter 72 minutter. Svensken banka til fra distanse og lurte ballen ned i Mbayes høyre hjørne.

Like før slutt eksploderte Kristiansund stadion da Dioup stanga inn 3-2 til hjemmelaget. Etter en rekke på ni ubeseira kamper var det til slutt Kristiansund som sørga for det første tapet på evigheter.