Ørnen har definitivt landet!

Vidar Örn Kjartansson brukte ni minutter på å score ekte hattrick i comebacket, og Osame Sahraoui holdt lekestue med Brann. Vålerenga ga seg ikke før det sto 5-1 på resultattavla.

Søndag kveld var det duka for ett av norsk fotballs største oppgjør da Vålerenga fikk besøk av Brann på Intility Arena. Publikum på stadion og de som satt i stua hjemme fikk se to debutanter herje fra start.

Vidar Örn Kjartansson og Henrik Bjørdal har hatt en knapp uke på feltet med resten av gutta, men det var umulig å se. Før halvtimen var spilt hadde begge funnet veien til nettmaskene, og Kjartansson hele tre ganger.

En eventyrlig 1. omgang

Henrik Bjørdal sendte Vålerenga i ledelsen på corner før kampen var knappe fire minutter gammel, og selv om Brann utligna på en svak Vålerenga-klarering like etter, var det Kjartansson-show i vente for Oslos stolthet.

Aron Dønnum sto bak corneren som sørga for 1-0, og etter 13 minutter serverte han en nydelig stikker til Kjartansson. Alene med keeper lekte islendingen ballen forbi Markus Pettersen, og det var definitivt ikke siste gang gjestens keeper måtte hente ballen ut av nettet.

#Z is back! Foto: (Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Som å være tilbake i 2014

Sist han var i Vålerenga scora Kjartansson hele 25 mål på 29 kamper, og seks år senere brukte han ni minutter på å fullføre et ekte hattrick. Osame Sahraoui lovte å komme med noen lekre assist til spissen, og i løpet av syv minutter hadde unggutten servert han to ganger.

Vålerenga leda 4-1 over Brann før halvtimen var spilt, og mer skulle det bli. Etter 34 minutter var rollene snudd og Kjartansson serverte Sahraoui, som enkelt kunne sette inn sitt andre for året og Vålerengas femte i kampen.

Vålerenga leverte en surrealistisk førsteomgang og leda hele 5-1 over Brann til pause.

Sahraoui sto bak tre av fem mål før pause: Foto: (Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Lekestue

Kåre Ingebrigsten tok ut Vegard Forren og satte inn tidligere Vålerenga-spiller Ruben Kristiansen i midtforsvaret i håp om å minimere skaden, og selv om det ikke ble flere scoringer, herja gutta i kongeblått med bergenserne også etter hvilen.

Vålerenga skapte enorme sjanser og kunne fort leda mye mer, men Oslos stolthet kom ikke like enkelt til nettmaskene som før pause.

Kjartansson og Sahraoui ble bytta ut etter en drøy time, og de 200 på tribunen hørtes ut som 10.000 da gutta spaserte mot benken. En fortjent hyllest etter en maktdemonstrasjon av en kamp!

Henrik Bjørdal brukte fire minutter i debuten før han scora sitt første for Vålerenga (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Fantastisk debut

Henrik Bjørdal åpna målshowet etter fire minutter og leverte en praktfull kamp på indreløper. Sunnmøringen vant dueller, satte opp medspillere og var generelt overalt, og sammen med resten av laget kunne han juble for tre nydelige poeng og 5-1-seier over Brann.

Neste kamp for Vålerenga er hjemmemøte med Molde førstkommende lørdag kl. 18.00.