Oppegård til PSV

Unggutten går på lån til den nederlandske storklubben.

Fredrik Oppegård blir 17 år om en knapp uke og kunne vel knapt få en bedre bursdagsgave. For Vålerenga ble fredag enige med storklubben PSV Eindhoven om en låneavtale på ett år hvor nederlenderne har opsjon på kjøp.

– Stolt!

Saken fortsetter under bildet.

Fredrik Oppegård PSV
Foto: PSV.nl

Sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen er naturligvis både stolt og glad over muligheten Oppegård nå får i Hallvar Thoresens gamle klubb.

– Vi er utrolig stolte av at en av våre unge spillere går til en så stor klubb som det PSV er. Vi er glade for å ha vært med på denne reisen med Fredrik, sier Ingebrigtsen og kommer også med skryt til de som har stått bak utviklingen hans.

Mye skryt

Saken fortsetter under bildet.

Fredrik Oppegård PSV signering
Foto: PSV.nl

– Jeg vil berømme klubbene han har spilt for, og da spesielt vår samarbeidsklubb KFUM hvor han kom til oss fra. Samtidig vil jeg skryte masse av vår egen utviklingsavdeling som hver dag legger ned et vanvittig arbeid for våre unge talenter. Det vi ser at så mange fra vår egen utviklingsarena nå tar steget opp og ut er et testament for den jobben de gjør, sier Ingebrigtsen.

Oppegård har ti kamper og fire mål for Vålerenga 2 i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen, og han har også landskamper for G15, G16, G17 og G18.

Storklubb

Saken fortsetter under bildet.

Fredrik Oppegård Mjøndalen_KB
Fredrik Oppegård mot Mjøndalen 2 tidligere i år. Foto: Kenneth Berger,

PSV vant Europacupen (det som nå er Champions League) i 1988 og UEFA-cupen i 1978. De har vunnet den nederlandske æresdivisjonen hele 24 ganger, senest i 2018, og cupen ni ganger.

Ronaldo (den originale), Romario, Ruud Gullit, Jaap Stam, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben og Patrick Kluivert er bare noen som har kledd seg i den røde og hvite drakta opp gjennom årene. Nå skal Oppegård gjøre det samme i utviklingsavdelinga deres.

– Vi kommer naturligvis til å følge ham tett i året som kommer. Hvis vi får ham tilbake neste sommer blir vi veldig glade for det, men hvis han lykkes og blir værende blir vi enda gladere, avslutter Ingebrigtsen.

Toppbilde: Oppegård i aksjon mot Follo. Foto: Kenneth Berger.

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: