- Ønsker å være en kontinuitetsbærer i Vålerenga

Jonatan Tollås Nation går inn i sitt femte år som Vålerenga-spiller. Hør hans tanker om troppen og årets sesong her.

Annonse:

Som en av de eldste på laget er det helt naturlig for Jonatan Tollås Nation å være en leder i garderoben, en rolle han også har tatt. 

Andre forventninger her 

Midtstopperen er helt klar på at det å spille for Vålerenga er noe spesielt. Det er et annet press i denne klubben enn i mange andre, og da er det viktig at gutta som har vært i klubben lenge tar et ekstra ansvar. 

- Jeg er naturligvis en av lederne. Jeg har mye erfaring etter mange år i Eliteserien, men også mange år i Vålerenga. Det er også veldig viktig at man har kontinuitetsbærere i stallen, som kan ta med seg litt av Vålerenga-kulturen fra år til år, sier han og legger til: 

- Selv om det er mange som har erfaring fra fotballen, så er det ikke alle som vet hva det vil si å spille for Vålerenga. Jeg har spilt i Aalesund også, og uten forkleinelse for de, så er det noe helt annet å forholde seg til presset og de forventningene som er rundt denne klubben, forteller han. 

Saken fortsetter under bildet. 

Jonatan Tollås Nation er klar for nye jubelscener i 2019 (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)
Jonatan Tollås Nation er klar for nye jubelscener i 2019 (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Avansert spillsystem

Vålerenga har tatt steg hvert eneste år siden Ronny Deila tok over skuta, og Tollås Nation er klar på hva som blir viktig for å lykkes i 2019. 

- Det er selvsagt å bygge videre på det vi gjorde i fjor. Nå har Ronny vært her noen år, og det systemet han ønsker å spille har begynt å satt seg. Det er et avansert system som tar litt tid å lære seg, men nå har vi mange spillere her som har vært her under han og forstår hvordan han ønsker å spille, sier han. 

Selv om Deila & co har signert flere eldre spillere med mye erfaring i forkant av årets sesong, er det fortsatt mange unge i Vålerenga-stallen. De har blitt et år eldre siden i fjor, og midtstopperen tror spesielt Aron Dønnum kan ta store steg i året som kommer. 

- Aron har veldig mye spennende ved seg. Han er fortsatt uferdig, men har vanvittig bra fysikk, ferdigheter med ball og et ungdommelig mot. Han tenker ikke konsekvenser, og det er ofte en bra ting som offensiv spiller. Jeg tror han kan bli veldig bra for oss i år. 

Jonatan og resten av gutta sesongdebuterer på hjemmebane mot nyopprykkede Mjøndalen, lørdag 30. mars kl. 18.00. 

Enkeltbilletter kommer for salg på et senere tidspunkt, men fortvil ikke - sesongkort kan du skaffe deg allerede i dag! 

Kjøp fast plass i 2019 her

Se hele intervjuet med Jonatan i videoen under: 


Annonse fra Eliteserien: