- Omtrent bare barn som trenger hurtigtest

I forkant av Vålerenga - Viking beregnes det at 80-90% av tilskuerne har grønt koronasertifikat, og dermed slipper å ta hurtigtest. Det betyr minimalt med kø i hurtigtest-teltet på søndag.

Vålerenga - Viking har avspark søndag kl. 18. De som har fått første vaksine for tre uker siden, eller har fått påvist covid-19 de siste 6 mnd kan spasere rett inn på Intility Arena. Nye beregninger viser at det kan dreie seg om opptil 90% av publikum.

- Vår samarbeidspartner Oslo Helse gjennomfører hurtigtesting også for andre store arrangører, og deres ferskeste erfaring er at 9 av 10 tilskuere ikke lenger behøver hurtigtest, forklarer Morten Nydal i Vålerenga.

Kjøp billetter til kampen her

Barna må ta hurtigtest

I tillegg til de voksne som ikke er vaksinert ennå, er den eneste store gruppen som trenger hurtigtest barn og unge under 18 år.

- Det kommer en del barn og unge på søndagens kamp, og de må ha hurtigtest for å få grønt koronasertifikat. Med en litt større andel barn og unge enn enkelte andre arrangører, beregner vi derfor at 10-20% av publikum skal teste seg på søndag, sier Nydal.

Testteltet ligger på torget foran Intility Arena i Innspurten, like ved Sjappa, Øst og REMA1000.

Åpent fra kl. 13

Det forventes et sted rundt 4000-5000 solgte billetter på søndag, og testkapasiteten er på 1000 tester i åpningstiden mellom kl. 13 og kampstart.

- Vi anbefaler de som tester seg å gjøre det i god tid før kampstart. Vi garanterer ikke at man rekke å få svar på testen før kampstart 1800 dersom testen tas etter kl. 1630, sier Nydal.

Erfaringsmessig er det mest kø akkurat når testteltet åpner, ellers har det jevnt over vært kort kø

Testen gjør ikke vondt

Testen går raskt, og verken barn eller voksne trenger å bekymre seg for å ta selve testen.

- Testen vi benytter er en liten bomullspinne som kiler deg litt oppi nesa, vi er aldeles ikke der at det føles som at noen stapper et rør inn i hjernen din, slik man opplevde på kommunale teststasjoner for en tid tilbake, smiler Nydal.

Det er fortsatt mange billetter igjen til kampen, der vi for første gang siden 2019 også kan ønske bortesupportere velkommen tilbake på Intility Arena. 

Kjøp billetter til kampen her

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: