Oliver Johansen Braude solgt til Heerenveen

Unggutten reiser til den nederlandske toppklubben mandag morgen.

Annonse:

Vålerenga og Heerenveen er enige om en overgang for midtbanetalentet Oliver Braude. Etter prøvespill hos flere europeiske toppklubber var det den nederlandske klubben som sikret seg underskriften til spilleren som fyller 17 år søndag 21. februar. 

Braude reiser til Nederland mandag morgen, men det er først i juli at overgangen gjøres permanent. 

Ønsket å signere han

Vålerenga har flere ganger prøvd å tilby unggutten kontrakt, men han hadde selv et sterkt ønske om å reise utenlands og det skal ikke klubben stå i veien for. 

Oliver Braude forlater Vålerenga og blir Heerenveen-spiller (Foto: Privat)
Oliver Braude forlater Vålerenga og blir Heerenveen-spiller (Foto: Privat)

- Vi skulle selvsagt ønske at han ble A-lagsspiller for oss, men samtidig er vi veldig stolte over å ha vært med å produsere nok en talentfull unggutt som får muligheten utenfor landets grenser, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen. 

Stor interresse 

Braude har helt siden 12-årsalderen vært på prøvespill rundt omkring i Europa. Både Barcelona, Liverpool og Ajax har hatt gleden av å ha midtbanespilleren på besøk, men til slutt var det altså Heerenveen som vant kampen om talentet. Nå gleder Oliver seg til et nytt kapittel i karrieren. 

- Det blir trist å forlate Vålerenga, men jeg ser frem til å treffe nye lagkamerater i Heerenveen og forhåpentligvis utvikle meg videre som spiller, sier han.  

Vi gleder oss til å følge Olivers karriere i Nederland og ønsker han masse lykke til! 

Annonse fra Eliteserien: