Oldrup matchvinner i fantastisk lagseier!

Vålerenga spilte over 1 time med én mann mindre på Consto Arena, men Elitseriedebutant Kjetil Haug stengte buret og sørga for at gutta klatret til 4. plass på tabellen etter 1-0-seier over Mjøndalen.

I helhvite drakter med en fersk venstreback og en spiss som debuterte fra start, gjestet Vålerenga Consto Arena i Eliteseriens syvende runde.

Fagermos menn skapte kampens første sjanse mot Mjøndalen allerede etter 10 minutter, og det var kun metallet som sto i veien for at Benjamin Stokke fikk påført gamle lagkamerater en tung start på oppgjøret.

Christian Borchgrevink slo et perfekt innlegg på hodet til spissen, men en utspilt Sosha Makani i Mjøndalen-buret fikk en hjelpende hånd av tverrliggeren.

Saken fortsetter under bildet.

Benjamin Stokke starta på topp mot gamle lagkamerater i Mjøndalen (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Dødball-spesialisten Vålerenga

Tre minutter senere var den presise foten til Borchgrevink i aksjon igjen, men denne gangen fra hjørneflagget.

Høyrebacken løftet ballen inn på første stolpe, og der sto Fredrik Oldup Jensen og fluktet den videre inn i det lengste hjørnet til 1-0. Midtbanespilleren sendte Vålerenga i ledelsen med sin første scoring for klubben etter overgangen fra Zulte Waregem.

Se scoringen i videoen under:

Klaesson i fokus

Like før halvtimen var spilt var det Mjøndalens tur til å skape sin første sjanse i oppgjøret. Også den fra hjørneflagget.

Joackim Olsen Solberg slo inn fra venstre og traff Markus Nakkim inne i boksen. Den tidligere Vålerenga-spilleren kom til en avslutning fra fire meter, men en fantastisk redning av Kristoffer Klaesson hindret utligning for hjemmelaget.

- Kattemyke og deilige bevegelser fra sisteskansen der, sa Eurosports kommentator om redningen til unggutten.

Dommeren dro frem det røde kortet og sendte Klaesson i dusjen før pause (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Det var det siste han rakk å gjøre før dommer Marius Hansen Grøtta dro frem det røde kortet og sendte keeperen i dusjen etter 34 minutter.

Klaesson prøvde å stoppe en lang ball i bakrom, men endte opp med å bruke hendene utenfor 16-meteren, og på den måten hindre en opplagt målsjanse til Mjøndalen.

For tredje gang denne sesongen måtte Vålerenga klare seg med én spiller mindre på banen, og selv om hjemmelaget tok over initiativet etter utvisningen holdt gutta stand inn til pause og gikk i garderoben med ledelse.

Konstant trøkk fra hjemmelaget

Fagermo ble tvunget til å gjøre ett bytte fra start i den andre omgangen da Jonatan Tollås Nation fikk en kjenning i lysken. Inn for kapteinen kom Johan Lædre Bjørdal, og sammen med resten av gutta sto midtstopperen foran en tøff oppgave med én spiller mindre i hele andreomgang.

Vertene gikk hardt ut fra start og skapte omgangens første sjanse etter 48 minutter. Sondre Solholm Johansen steg til værs på en corner, men headingen fra midtstopperen gikk like over målet til Kjetil Haug.

Haug måtte i aksjon flere ganger tidlig i den andre omgangen, og sisteskansen var mesterlig nede og reddet tre skuddforsøk fra tidligere Vålerenga-spiller Lars Olden Larsen før det var gått ti minutter.

Annulerte scoringer

Like før timen var spilt trodde de fleste at hjemmelaget hadde utlignet, men dommeren underkjente scoringen til Fredrik Brustad for holding i trøya. Avgjørelsen var korrekt, og Vålerenga slapp med skrekken.

Fagermos menn lå stort sett på egen halvdel etter pause og ofret liv og lemmer i egen boks for å ta med seg alle tre poengene tilbake til Oslo.

Hele tre ganger lå ballen i nettet bak Kjetil Haug, men samtlige ble annulert. At Vålerenga fortsatt leda 1-0 da dommeren blåste for fulltid er nært sagt et mirakel, men marginer og en meget god keeper er alltid kjekt å ha.

En fantastisk lagseier og tre svært deilige poeng ble sikra på Consto Arena denne søndagskvelden. Oldrup Jensens scoring etter 13 minutter sørga for at Vålerenga innehar 4. plassen etter syv serierunder.