Kampen om 4. plassen lever!

Fredrik Oldrup Jensen og Henrik Udahl sørga for 2-0-seier i årets siste hjemmekamp.

Det var ikke akkurat stinn brakke i Vålerengas siste hjemmekamp for året, men de 4112 som hadde kjøpt billett fikk se Mathias Dyngeland gjøre en kjemperedning ti minutter ut i oppgjøret.

Bortelaget kom til kampens første sjanse etter en god opprulling på sin venstreside. Innlegget fra Rønning Ovenstad gikk gjennom hele feltet til tidligere Vålerenga-spiller Benjamin Stokke, men spissen ble kontant stoppa av Dyngeland.

Stillingskrig

Hjemmelagets første halvsjanse kom etter at Osame Sahraoui, i kjent stil dribla seg innover i banen, og chippa ballen i bakrom. Henrik Bjørdal stupte inn med hodet, men en Mjøndalen-spiller var først på ballen og fikk klarert til corner.

Det gikk forholdsvis lang tid mellom hvert Vålerenga-høydepunkt, men Dyngelands aksjoner før hvilen er verdt å nevne. Det var også dommerbyttet (!) etter 24 spilte minutter da Tore Hansen ble erstatta av 4. dommer Ola Hobber Nilsen.

Amor Layouni sto bak Vålerengas største sjanse før hvilen (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Vålerengas største sjanse før hvilen kom da Amor Layouni prøvde seg med en markkryper fra distanse halvtimen ut i oppgjøret. Svensken har assistert i de siste matchene, men mot Mjøndalen prøvde han lykken selv og var svært nære å sette inn 1-0.

Den som venter på noe godt

Det sto 0-0 etter den første omgangen, og Dag-Eilev Fagermo tok grep fra start i den andre. Henrik Udahl erstatta Seedy Jatta på topp, og det tok bare ett minutt før spissen kom til sin første avslutning. Skuddet gikk riktignok rett på keeper, men det var nesten.

Vålerenga tok tak virkelig tak etter pause og skapte flere store muligheter, og den som venter på noe godt venter som regel ikke forgjeves. Det har Fredrik Oldrup Jensen lært seg.

Midtbaneankeret scora sitt første mål for året i forrige hjemmekamp, og fulgte opp med nok en nettkjenning i søndagens møte med Mjøndalen. Markus Nakkim forlenga en corner fra Christian Borchgrevink, og der dukka Oldrup opp på bakre og heada de kongeblå i føringen.

Luftens baron, Fredrik Oldrup Jensen (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Fantastisk spill

Mjøndalen hadde svært lite å komme med på Intility Arena, og da Henrik Udahl dukka opp ti minutter før slutt var mye gjort. Osame Sahraoui slo en genial stikker til spissen, og med en kontant avslutning via stolpen dobla han ledelsen for Vålerenga.

2-0 sto seg kampen ut og Vålerenga inntar 6. plassen før siste runde søndag om 1 uke. Kampen om 4. plassen lever!

Alle foto: Morten M. Larød/Sportfoto