Ofkir matchvinner i byderbyet

Vålerenga er videre til 3. runde etter 2-1-seier over Lyn.

Torsdag kveld var norsk fotballs mektigste byderby endelig tilbake da Vålerenga gjesta Lyn på Bislett stadion i cupens 2. runde.

En enorm corteo gjennom Oslos gater før avspark og en søndre sving stappet med 3000 Vålerenga-supportere sier alt om kampens betydning.

En krig

Bislett-gresset bød ikke akkurat opp til finspill, og dueller, lange baller og dødballer var gjennomgangsmelodien. Sjansene som ble skapt kom stort sett etter faste situasjoner eller spill på venstresida, og det var slik 1. omgangs eneste scoring også kom.

Magnus Bech Riisnæs slo en presis corner fra venstre, og et hardt press fra Fredrik Oldrup Jensen sørga for at Ibba Laajab satte ballen i eget nett.

Lyn gjesta Vålerengas banehalvdel et par ganger i løpet av de første 45 uten å skape noe, men da 2. omgang kun var to minutter gammel smalt det fra hjemmelaget.

Dødballenes kamp

Det hele starta med et langt innkast fra høyresida der ballen ble heada ut i returrommet. Julius Skaug la kula til rette og satte inn 1-1 i det nærmeste hjørnet.

Det var langt mellom høydepunktene for begge lag, men da Torgeir Børven kom inn etter 72 spilte minutter fikk han en enorm sjanse nesten på direkten.

Jacob Dicko Eng slo et hardt innlegg langs bakken som spissen kom først på, men dessverre for han og Vålerenga gikk avslutninga over mål.

Søndre sving til himmels

Fire minutter før fulltid kom endelig scoringa for de kongeblå. Zuta slo nok en god corner fra høyre, ballen ble stussa bakover i feltet og Mohamed Ofkir stupheada inn det som ble kampens siste.

Halve Søndre sving kom løpende inn på matta for å feire med Ofkir og resten av laget, og det fortsatte da dommer omsider blåste av etter nesten 100 minutter.

Gutta i kongeblått er videre til 3. runde etter 2-1-seier over erkerival Lyn!