Nytteløst comeback i Haugesund

Vålerenga henta opp to, men ett minutt før slutt avgjorde Haugesund syvmålsthrilleren.

Vålerenga gjesta Haugesund stadion torsdag kveld, og i et pøsende regnvær vestlandet verdig, var det Deilas menn som kom til kampens første mulighet like før kvartert var spilt.

Ghayas Zahid slo en strøken krosser til Simen Juklerød på høyresida, og kanten tok med seg ballen før han spilte fri Robert Lundström.

På andre berøring slo svensken inn langs bakken, til Henrik Kjelsrud Johansen som hadde løpt seg fri i boksen. Dessverre gikk flikken fra spissen like utenfor stolpen.

Hjemmelaget i føringen

På det påfølgende angrepet kom kampens første scoring.

Et langt innkast ble klarert rett ut i beina på Fredrik Gytkjær i returrommet, og dansken sendte avgårde et skudd via Markus Nakkim og forbi en utspilt Marcus Sandberg i Vålerenga-buret.

Vålerenga var nære på ved å utligne på dødball like etter, men vertens sisteskanse fikk kasta seg over ballen etter mye klabb og babb i feltet.

Etter en rolig start på oppgjøret var det hektisk en periode midtveis i førsteomgang. Begge lag hadde sine muligheter, men Haugesund var nærmere 2-0 enn Vålerenga var utligning.

Fartsfylt omgang

Marcus Sandberg hadde flere gode redninger mot Viking på mandag, og svensken var fint ute og avverga forsøk nummer én fra Haugesund-spiss Ibrahim Shuaibu.

Duell nummer to var det dessverre Shuaibu som vant, da Erik Huseklepp snappa opp en svak klarering fra Vålerengas bakre firer og spilte fri nigerianeren alene mot Sandberg.

Avslutninga gikk under Vålerenga-keeperen og i mål til 2-0-ledelse for hjemmelaget.

Redusering etter selvmål

En meget hektisk periode ble heldigvis avslutta med en redusering for Vålerenga seks minutter før pause.

Herman Stengel sendte av gårde et korridorfrispark fra venstre, som via hodet til Haugesund-spiller Vegard Skjerve, endte i nettet bak Bråtveit.

Til tross for at Vålerenga leda skuddstatistikken på mål med 4-3, var det vertene som gikk til pause med ledelse 2-1.

- Vi visste på forhånd hvordan kampen kom til å bli, der de ønsker å spille direkte inn bak oss, men vi er ikke på tåhev. Vi kom mer med siste halvdel, så får vi justere oss til andre omgang, sa kaptein Tollås Nation til Eurosport Norge på vei inn i garderoben.

Marerittstart på omgang to

Det tok ikke mer enn to minutter før hjemmelaget hadde økt ledelsen til 3-1.

Deila, Sandberg og resten av laget takket de tilreisende Vålerenga-supporterne for støtten etter kampen mot Haugesund (Foto: Digitalsport)

Marcus Sandberg var uheldig og bomma på et tilbakespill fra Markus Nakkim, og med Ibrahim Shuaibu jagende etter, fikk spissen en enkel jobb med å sette inn sitt andre for kvelden.

Deilas magiske bytter

Ronny Deila tok ut Ivan Näsberg og Bård Finne etter en drøy time og satte inn Muhamed Keita og Magnus Retsius Grødem for å sette trykk på Haugesund. Det viste seg å være en genistrek.

Keita brukte ikke mer enn åtte minutter på å redusere for Vålerenga, og scora dermed sitt første mål etter utlånet fra Lech Poznan.

Stengel slo et innlegg inn i boksen og Kjelsrud Johansen kjempa seg til en avslutning mot Bråtveit. Målvakten måtte gi retur, og på rett sted til rett tid sto Keita klar med høyrefoten og hamra ballen i nettaket fra to meter.

Og bedre skulle det bli

Elleve minutter før fulltid var utligningen et faktum. Robert Lundström løp seg fri på høyresida og slo et innlegg inn i boksen til Grødem.

18-åringen steg til værs, knuste Haugesund-forsvareren i lufta og heada ballen forbi Bråtveit bakerst hos vertene.

Før det ble verre igjen...

Det så en stund ut til at Vålerenga skulle få med seg ett poeng fra Haugesund, men så dukka Fredrik Gytkjær opp minuttet før slutt.

Fra 20 meter sendte spissen av gårde et skudd langs gresset, som snek seg forbi Sandberg og i mål.

Videoen er ikke tilgjengelig.

Ny mulighet på søndag

Gutta må riste av seg skuffelsen etter kveldens tap i full fart, for allerede søndag er det ny kamp igjen. Da kommer Sandefjord Fotball på besøk til Ullevaal stadion, og billetter til kampen kjøper du her