Nytt Vålerenga-tap på hjemmebane

Odd vant 1-0 på Intility Arena søndag kveld.

Med et røykhav i regnbuens farger, et banner med skriften Mangfold kan ikke drepes og ett minutts stillhet før avspark, ble ofrene og pårørende etter hendelsen natt til lørdag hedret på Intility Arena søndag kveld.

Ett minutts stillhet før avspark (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Da kampen mellom Vålerenga og Odd kom i gang var det gutta i kongeblått som tok kommandoen. Amor Layouni hadde ikke starta en eliteseriekamp siden 24. april og svensken var frisk fra sin høyrekant.

Den første store Layouni-sjansen kom allerede etter ti minutter, men en god Leopold Wahlstedt-inngripen hindret tidlig Vålerenga-ledelse. Sammen mann var frempå med et skudd fra skrått hold like etter halvtimen var passert, men igjen vant gjestenes sisteskanse duellen.

Dobbelt-sjanse

Vålerenga spilte en god førsteomgang på eget kunstgress, og da Henrik Bjørdal slo en strøken crosser til Osame Sahraoui etter 38 minutter burde det stått 1-0. Vålerengas nummer 10 kom alene mot mål, men skuddet ble igjen stoppa av Wahlstedt som ga en skummel retur. Petter Strand var først på ballen og banka til, men avslutninga blåste opp på Østblokka.

Det var liten tvil om hvem som var nærmest scoring før hvilen, men det sto 0-0 da dommer Christian Moen blåste av omgangen.

Amor Layouni med en av flere sjanser før pause (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Nytt hjemmetap

Like før timen var spilt gjorde Dag-Eilev Fagermo et dobbeltbytte og satte inn cuphelten Aron Dønnum og Tobias Christensen. Kun minuttet etter gikk Odd opp og satte inn kampens første scoring.

Innbytter Espen Ruud slo et strøkent innlegg fra høyre og Tobias Lauritsen steg til værs. Spissen fikk ta fart og var overlegen inne i boksen, og fra fire meter heada han inn 1-0 til Odd.

Vålerenga prøvde og prøvde, både før og etter baklengsen. Den ene sjansen var større enn den andre, men det ville seg ikke. Stanga sto i veien, keeperen sto i veien og egne bein sto i veien. Vi scora ikke, men det gjorde Odd og tre poeng ble med til Skien.