Nydelig Stokke-scoring sørga for tre poeng mot FKH!

Vålerenga stanget og stanget, men åtte minutter før slutt vartet Benjamin Stokke opp med en ekte volley og sørga for sesongens andre hjemmeseier.

Vålerenga åpna best i hjemmemøtet med FK Haugesund onsdag kveld, og hadde det meste av banespillet på Intility Arena.

Kaptein Johan Lædre Bjørdal heada en ball i nettet etter ti minutter, men midtstopperen var, i følge dommer, for røff i behandlingen av sin oppasser og fikk annulert scoringen.

Spill mot etablert

Vålerenga trilla mye ball frem og tilbake, men det var først mot slutten av førsteomgangen at sjansene ble såpass brukbar at de er verdt spalteplass.

I Dønnums karantenefravær tok Shala plass på høyrekanten, og det var han som sto bak de to største mulighetene i omgangen.

Først slo han et meget godt innlegg som Vilhjalmsson var centimetre unna å kunne sette på blank, før han selv tråkla seg igjennom like før hvilen. Dessverre for han og Vålerenga var det ikke nok sting i avslutninga og keeper Helge Sandvik redda forsøket.

Borchgrevink spilte nok en god kamp for Vålerenga og var svært aktiv på høyresiden. Her i duell med gjestenes Kristoffer Velde (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Dobbeltbytte

Dag-Eilev Fagermo gjorde to bytter fra start i den andre omgangen for å få mer fart fremover. Osame Sahraoui erstatta Bård Finne på kanten og unggutten presenterte seg umiddelbart med to frekke tunneller.

Seks minutter ut i omgangen var Benjamin Stokke kun en meget god redning unna å sende Vålerenga foran, men Helge Sandvik var helt oppe i krysset og fikk slått ballen ut til corner.

Sjansefattig

Det var en relativt tam fotballkamp mellom to godt organiserte lag, men Vålerenga skrudde opp tempoet mot slutten av oppgjøret og satte press på Haugesund.

Vilhjalmsson kom til en avslutning fra syv meter etter 73 minutter, men headinga gikk for mye rett på mål og ble enkel for Sandvik.

Stokke med klassescoring

Det solide presset ga til slutt uttelling, og åtte minutter før slutt løsna det for hjemmelaget. Benjamin Stokke satte inn sitt første for Vålerenga i forrige hjemmekamp, og spissen ser ut til å trives på Intility Arena.

Osame Sahraoui la inn fra venstre og Magnus Lekven stussa ballen videre på bakre. Der dukka Stokke opp og banket ballen inn i det lengste hjørnet. En vakker scoring og 1-0 til Vålerenga!

Flere scoringer ble det ikke og sesongens andre hjemmeseier er et faktum!