Ny uavgjort for Vålerenga

Kjartansson var tilbake med et smell, men det holdt ikke helt inn mot Viking.

I strålende solskinn på et blå- og rødkledd Intility Arena fikk Vålerenga besøk av Viking i Eliteseriens 16. runde søndag kveld.

Tilbake med et smell

Vidar Örn Kjartansson var endelig tilbake fra start, og islendingen brukte kun elleve minutter på å sende hjemmelaget i føringen. Linken mellom han og Osame Sahraoui var fantastisk i 2020, og den blomstra på ny mot siddisene.

Sahraoui fikk ballen sentralt og chippa direkte inn i bakrom til Kjartansson. Alene med Arild Østbø satte spissen enkelt inn 1-0 til vill jubel fra de drøyt 5200 tilskuerne på Oslos østkant.

Østblokka i ekstase etter Kjartanssons 1-0-scoring (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Annulert

Viking var på ingen måte ufarlige før pause, og skapte tidvis et ganske bra trøkk på Vålerengas halvdel. De var aggressive i presset og gjorde arbeidsforholdene krevende for våre gutter.

Heldigvis har vi noen magikere med ball, og det ble ofte farlig når Odin Thiago Holm og Osame Sahraoui kom rettvendt mot Viking-målet.

Christian Borchgrevink hadde også en ball i nettet før hvilen, men scoringa fra korridoren ble annulert for en forseelse i boksen. Det til tross - Vålerenga gikk til pause med ledelse.

Odin Thiago Holm med et av flere lekre raid før pause (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

På Intility Arena er det stort sett Vålerenga som pleier å styre kampene, men gjestene fra Stavanger hadde mest ball både før og etter hvilen. Store sjanser produserte de også, men oppofrende forsvarsspillere og en god Kjetil Haug holdt gjestene unna. I hvert fall nesten.

Rollebytte

Viking er normalt sett et kontringslag, men denne søndagen var det Vålerenga som tok seg av det. 70 minutter ut i matchen var Osame Sahraoui svært nære å doble ledelsen etter nettopp det - en kontring.

Henrik Bjørdal spilte ballen på tvers til 20-åringen som gjorde alt rett. Han dro seg innover i feltet og la ballen ned i lengste, men en Viking-forsvarer redda på strek i siste liten.

Osame Sahraoui spilte en god kamp for Vålerenga (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Kalddusj

Vålerenga så ut til å ha god kontroll på oppgjøret utover i den andre omgangen, men seks minutter før fulltid dukka Harald Nilsen Tangen opp og utligna til 1-1.

Rogalendingene rulla opp et fint angrep på sin venstreside, og Tangen fikk æren av å bredside ballen i mål fra syv meter.

Vålerenga jakta alle tre poengene, og Nicolaj Thomsen kunne virkelig blitt den store helten i sin hjemmedebut. Dansken dro til fra distanse, men skuddet gikk dessverre like utenfor stanga.

Det holdt dessverre ikke helt inn for Vålerenga denne søndagskvelden, og oppgjøret mot Viking endte 1-1.

Alle bilder: Morten M. Larød/Sportfoto